Správy

Deti sa potešia: Na jednom zo sídlisk pribudlo nové ihrisko

Do terénnych úprav, oplotenia, osadenia bezpečnostnej kamery a opravy verejného osvetlenia investovalo mesto 10-tisíc eur, hracie prvky v rovnakej hodnote získala samospráva od sponzorov.

Ilustračný obrázok k článku Deti sa potešia: Na jednom zo sídlisk pribudlo nové ihrisko
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Vedenie mesta Fiľakovo vo štvrtok odovzdalo obyvateľom do užívania nové detské ihrisko nachádzajúce sa na sídlisku Farská lúka. Ako informovala hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová, za posledných päť rokov ide o tretie ihrisko pre deti, ktoré samospráva vybudovala alebo zrekonštruovala.

Nové ihrisko malo pôvodne vzniknúť na mieste toho pôvodného, nakoniec ho mesto umiestnilo za bytovku. „V rámci verejného fóra, kde sme sa tunajších obyvateľov pýtali na názor, sme sa napokon dohodli, že ihrisko postavíme za bytovkou a pred ňou vybudujeme nové parkovacie miesta a zrevitalizujeme zeleň,“ vysvetlil primátor mesta Attila Agócs s tým, že súčasťou ihriska je i prístupová bránka pre deti z miestnej materskej školy.

Do terénnych úprav, oplotenia, osadenia bezpečnostnej kamery a opravy verejného osvetlenia investovalo mesto 10-tisíc eur, hracie prvky v rovnakej hodnote získala samospráva od sponzorov. Väčšinu prác realizovali zamestnanci verejnoprospešných služieb. „Ďalšie detské ihrisko by sme chceli zrekonštruovať v rámci obnovy vnútrobloku medzi Sládkovičovou a Železničnou ulicou, ktorej sa aktuálne venujeme,“ prezradil primátor.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM