Správy

Centrum Lučenca denne čelí náporu áut: Aké RIEŠENIE vidí mesto?

Z dát, ktoré zverejnila Slovenská správa ciest, vyplýva, že po ceste I/75 vedúcej naprieč celým mestom i historickým centrom Lučenca prejde denne viac ako 10-tisíc vozidiel.

Ilustračný obrázok k článku Centrum Lučenca denne čelí náporu áut: Aké RIEŠENIE vidí mesto?
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Centrom Lučenca prejde denne vyše 10-tisíc vozidiel, križovatkou pri Kubínyiho námestí viac ako 14-tisíc. Vyplýva to z výsledkov celoštátneho sčítania dopravy, ktoré v rokoch 2022 a 2023 realizovala Slovenská správa ciest (SSC). Samospráva by v rámci riešenia dopravnej situácie uvítala vybudovanie obchvatu mesta.

Intenzívna doprava

„Doprava v meste Lučenec je intenzívna z dôvodu, že historickým centrom mesta vedie cesta I. triedy. Mestské komunikácie pritom tvoria mestský okruh, ktorý využíva nákladná doprava a osobné autá, ktoré Lučencom len prechádzajú,“ skonštatovala pre TASR hovorkyňa mesta Michaela Baboľová.

Z dát, ktoré zverejnila SSC, vyplýva, že po ceste I/75 vedúcej naprieč celým mestom i historickým centrom Lučenca prejde denne viac ako 10-tisíc vozidiel. Najvyťaženejším úsekom je svetelná križovatka s cestou II/585 pri Kubínyiho námestí, ktorou denne prejde približne 14-tisíc vozidiel. Viac ako 11 500 vozidiel prejde v priemere za deň aj Zvolenskou cestou.

Viac o tom, ako vidí riešenie dopravnej situácie v Lučenci samospráva, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM