Správy

BBSK investuje do obnovy budovy na Masarykovej ulici v Lučenci vyše 618-tisíc eur

Ide o objekt, v ktorom sídli Novohradská knižnica (NK) a Novohradské osvetové stredisko (NOS), pričom kraj do rekonštrukcie investuje dokopy viac než 618-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku BBSK investuje do obnovy budovy na Masarykovej ulici v Lučenci vyše 618-tisíc eur
Zdroj: TASR

Najväčšou tohtoročnou investičnou akciou Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) spomedzi kapitálových výdavkov určených pre kultúru je rekonštrukcia budovy na Masarykovej ulici v Lučenci.

TASR o tom informovala hovorkyňa BBSK Marcela Glevická s tým, že ide o objekt, v ktorom sídli Novohradská knižnica (NK) a Novohradské osvetové stredisko (NOS), pričom kraj do rekonštrukcie investuje dokopy viac než 618-tisíc eur.

„V NOS prebieha investičná akcia pod názvom Rekonštrukcia strechy a krovu, na ktorú BBSK vyčlenil finančné prostriedky v celkovej výške 303 185 eur. Obnova tejto národnej kultúrnej pamiatky je náročná a robí sa za sťažených podmienok, pretože sa realizuje na hlavnej dopravnej križovatke mesta,“ uviedla Glevická, podľa ktorej by práce mali byť ukončené do konca októbra 2019.

Dodala, že na druhú časť strechy budovy, ktorá je v správe NK, sa v súčasnosti zhotovuje projektová dokumentácia. V knižnici sa zároveň podľa jej slov v závere roka začne nadväzujúca obnova objektu za ďalších 315-tisíc eur.

„Touto rekonštrukciou sa scentralizujú dva samostatné vchody do jedného centrálneho vstupu vrátane nových priestorov, ktoré budú bezbariérové a zohľadňujú požiadavky knižníc 21. storočia,“ zakončila hovorkyňa.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM