Správy

Artézsku studňu v Lučenci začali revitalizovať. Čo všekto sa má urobiť?

V okolí artézskej studne má v rámci realizácie projektu pribudnúť zeleň, opravené bude obloženie aj mriežky, cez ktoré odteká nadbytočná voda.

Ilustračný obrázok k článku Artézsku studňu v Lučenci začali revitalizovať. Čo všekto sa má urobiť?
Foto: Zlatica Gregorová

Samospráva Lučenca začala revitalizáciu okolia artézskej studne na ulici Z. Nejedlého. Podľa slov primátorky Alexandry Pivkovej obnovu realizujú vďaka podpore z grantového programu s názvom Ahoj krásne Slovensko, kde sa Lučenec umiestnil na treťom mieste.

„O tento priestor sa staráme, pretože vieme, že ho využíva množstvo Lučenčanov. Naposledy bol kompletne zrekonštruovaný v roku 2013 a odvtedy sa snažíme o jeho udržiavanie. Napriek tomu sme sa ako mesto rozhodli zabojovať o projekt, vďaka ktorému máme opäť možnosť tento priestor revitalizovať a skrášliť,“ uviedla primátorka.

V okolí artézskej studne má v rámci realizácie projektu pribudnúť zeleň, opravené bude obloženie aj mriežky, cez ktoré odteká nadbytočná voda. Zároveň pribudnú držiaky na fľaše, aby ich pri napĺňaní nebolo potrebné držať. Vyčistené a opravené budú steny, ktoré praskajú a sú pomaľované vandalmi.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM