Jakub Forgács Správy

Zvolenská nemocnica sa mení na NEPOZNANIE: Hlavný vstup je už minulosťou, FOTO

Zvolenská nemocnica začala s prácami 13. marca tohto roka. Objekty sú vo vlastníctve Banskobystrického samosprávneho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenská nemocnica sa mení na NEPOZNANIE: Hlavný vstup je už minulosťou, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Zvolenská nemocnica ukončila prvú etapu búracích prác. Súvisia s likvidáciou starých, nepotrebných a dlho nevyužívaných budov v jej areáli. TASR o tom vo štvrtok informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Poznamenala, že hlavný vstup do budovy nemocnice, tak ako ho pacienti a návštevníci roky poznali, je už minulosťou. „Pokračujeme v spracovaní sutiny, to znamená jej separáciu a následnú ekologickú likvidáciu,“ spresnil vedúci technického úseku nemocnice Vladimír Čaňo. Dodal, že v súčasnosti pracujú na tom, aby opäť otvorili hlavný vstup do areálu. V tejto časti však podľa neho budú dodatočne pracovať na estetických úpravách okolia. Ako doplnil, búracie práce boli bez mimoriadnych udalostí. Podľa jeho slov však bol výzvou vietor, ktorý i napriek neustálemu kropeniu dokázal rozvíriť prach pri uvoľňovaní väčších častí budov.

V najbližších dňoch nemocnica pokračuje druhou etapou prác. V nej čaká asanáciu bývalý interný pavilón. „Zároveň budú dokončovať terénne úpravy na pôvodných základoch budov asanovaných v prvej etape,“ podotkla hovorkyňa s tým, že predpoklad otvorenia hlavného vstupu do nemocnice je v 15. týždni.

Zvolenská nemocnica začala s prácami 13. marca tohto roka. Objekty sú vo vlastníctve Banskobystrického samosprávneho kraja. „Ich technický stav a dispozícia nevyhovujú súčasným legislatívnym nárokom a celková rekonštrukcia by bola neekonomická,“ spresnila Pavliková. Ako dodala, na mieste pôvodných stavieb v budúcnosti vyrastie zdravotnícky komplex z prostriedkov plánu obnovy.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Zvolenská nemocnica ukončila prvú etapu búracích prác
3
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM