Správy

NOVINKA pre cestujúcich: Banskobystrický kraj pridáva VÍKENDOVÉ spoje, KEDY budú jazdiť?

Cestujete počas víkendov z okresu Veľký Krtíš? Nové spoje vám uľahčia dopravu.

Ilustračný obrázok k článku NOVINKA pre cestujúcich: Banskobystrický kraj pridáva VÍKENDOVÉ spoje, KEDY budú jazdiť?
Zdroj: TASR

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) pridáva víkendové spoje, ktoré zlepšia dostupnosť Veľkokrtíšskeho okresu. Od soboty (12. 10.) začnú premávať autobusové spoje, ktoré uľahčia príchod do Zvolena a Banskej Bystrice v smere od Veľkého Krtíša. TASR o tom v piatok informovala hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková.

Víkendové spoje

Dodala, že pribudnú aj nedeľné spoje medzi Veľkým Krtíšom a Hrušovom. Z okresného mesta pôjdu do obce nedeľné autobusy s odchodmi ráno a popoludní. „Z Hrušova do Veľkého Krtíša sa cestujúci po novom v nedele dostanú spojmi o 7.45 a 13.30 hod.,“ spomenula.

Ako ďalej uviedla, v soboty bude nový spoj premávať z Modrého Kameňa do Zvolena o 12.35 hod. a z Lešti do Zvolena o 21.00 hod. „Zo Zvolena pribudnú v soboty nové spoje s odchodom popoludní do Modrého Kameňa a večer do Lešti,“ objasnila. V nedele budú aj spoje z Veľkého Krtíša do Zvolena s odchodmi ráno a popoludní. „Zo Zvolena do Veľkého Krtíša začnú v nedeľu (13. 10.) premávať spoje s odchodmi predpoludním a popoludní,“ zdôraznila.

Viac času na prestup

Na žiadosť cestujúcich bude podľa nej viac času na prestup na vlak v Hornej Štubni. Posunuli totiž pravidelné odchody spoja, ktorý premáva na trase Žiar nad Hronom – Kremnica – Horná Štubňa. „Autobus bude zo Žiaru nad Hronom odchádzať o 15 minút skôr, aby tak mali ľudia viac času na prestup na vlak v Hornej Štubni,“ priblížila s tým, že tento autobus bude po novom zastavovať aj na zastávkach Turček, Dolný Turček a Sklené, rázcestie.

Cestujúci si môžu všetky zmeny overiť na stránkach www.cp.sk alebo na www.idsbbsk.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM