Jakub Forgács Krimi

Jazda KOLOBEŽKÁRA skončila na zadnom skle: KURIÓZNU nehodu zachytilo VIDEO

Dodržiavanie bezpečnej vzdialenosti je podľa slov polície nevyhnutné aj pri jazde na bicykli, či kolobežke. Dôkazom je aj video z Banskej Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku Jazda KOLOBEŽKÁRA skončila na zadnom skle: KURIÓZNU nehodu zachytilo VIDEO
Zdroj: Polícia SR - BB kraj

Banskobystrickí krajskí policajti zverejnili na sociálnej sieti video, ktoré sa podarilo natočiť na veľkom kruhovom objazde pri banskobystrickom nákupnom centre. Vidno na ňom kolobežkára, ktorého brzdiaci manéver ho odhodil na pred ním zastavujúce auto.

„Nedobrzdil alebo chcel auto pred sebou potlačiť?“ pýtajú sa policajti s dávkou nadhľadu.

Muži zákona však už pokračovali vo vážnejšom duchu: „Nedodržanie bezpečnej vzdialenosti je častou príčinou vzniku dopravných nehôd. Všeobecné odporúčanie pre vozidlá do 3,5 tony nie je definované vzdialenosťou, ale časom a to 2 sekundy. Vychádza sa z predpokladu, že reakčný čas sústredeného vodiča je približne 1 sekunda, dve sekundy „odstupu“ teda dávajú vodičovi 1 sekundu na reakciu a 1 sekundu na samotný manéver (brzdenie, obchádzanie…).“

Dodržiavanie bezpečnej vzdialenosti je však podľa slov polície nevyhnutné aj pri jazde na bicykli, či kolobežke. „Situácia, ktorú zachytáva video, je ukážkou toho, ako sa to nemá robiť. Šťastím bolo, že sa táto situácia zaobišla bez zranenia,“ poznamenali muži zákona.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Facebook

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM