Jakub Forgács Krimi

Dôležité INFO k oslavám SNP: Ktoré cesty UZAVRÚ a kde bude možné PARKOVAŤ? + MAPY

Počas trvania prípravy osláv 80. výročia SNP, ako aj v priebehu ich konania, bude v centre Banskej Bystrici a priľahlom okolí zmenený dopravný režim.

Ilustračný obrázok k článku Dôležité INFO k oslavám SNP: Ktoré cesty UZAVRÚ a kde bude možné PARKOVAŤ? + MAPY
4
Galéria
Zdroj: Facebook

Vodiči a verejnosť budú o obmedzeniach informovaní prostredníctvom dopravného značenia. Banskobystrickí krajskí policajti na to upozornili na sociálnej sieti.

Pod dohľadom policajtov

Na špeciálny dopravný režim v Banskej Bystrici súvisiaci s celoštátnymi oslavami 80. výročia SNP bude dohliadať približne 80 dopravných policajtov. V teréne budú počas nácvikov vojenskej prehliadky i v deň samotných osláv. Mesto čakajú výrazné dopravné obmedzenia, vytvorené budú však i prejazdy uzavretých ciest či obchádzkové trasy. Na tlačovej konferencii o tom v piatok informoval zástupca riaditeľa Krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Vladimír Farkaš.

Dopravní policajti budú na špeciálny dopravný režim dohliadať počas nedele (25. 8.), pondelka (26. 8.) aj štvrtka (29. 8.), keď budú v Banskej Bystrici a blízkom okolí platiť najvýraznejšie dopravné obmedzenia. „Policajti sa budú nachádzať na všetkých styčných bodoch. Policajtov máme vyčlenených aj na príjazdové cesty, na monitorovanie, či sa niekde netvoria dopravné zápchy a kolízie. Ďalšie monitorovacie hliadky budú v centre a širšom centre mesta, na parkovacích plochách a miestach, kde môže dôjsť ku kolíziám,“ informoval Farkaš.

Uzávery ciest

„Počas nedele 25. augusta je plánovaná uzávera cestnej komunikácie I/69 spájajúcej Banskú Bystricu a Zvolen (od 13.00 hod.), banskobystrickej nábrežnej komunikácie I/66 (od 16.00 hod. do 04.00 hod.) a diaľnice R1 (od 14.00 hod.),“ píšu muži zákona so slovami, že rovnaké komunikácie budú uzavreté aj nasledujúce dni. „Cesta I/69 bude uzavretá od pondelka 26.8. 18.00 hod. Cesta I/66 bude takisto uzavretá od pondelka 26.8. 21.00 hod. do utorka 27. 8. 2004 do 4.00 hod. Diaľnica R1 bude uzavretá od 19.00 hod.,“ doplnili.

Ako poznamenali, vo štvrtok 29. augusta bude komunikácia I/69 uzavretá od 13.00 hod. a komunikácia I/66 od 14.00 hod. Diaľnica R1 bude uzavretá od 14.00 hod.

Verejná doprava

V súvislosti s oslavami 80. výročia Slovenského národného povstania bude vo štvrtok 29. augusta v smere z Radvaň parku do Centra a späť premávať v 15-minútových a 20-minútových intervaloch kyvadlová doprava. Z dôvodu konania osláv 80. výročia SNP zároveň dôjde k úplnému vylúčeniu premávky na niektorých komunikáciách. Uzavretá bude aj hlavná prístupová cesta k autobusovej a železničnej stanici – cesta I/66 v úseku Štadlerovo nábrežie – Železničná stanica. MHD na autobusovú stanicu preto v stanovených časoch nebude premávať. Trolejbusové a autobusové linky MHD budú zároveň premávať s úpravami.

Parkovanie

  • Na parkovanie môžu návštevníci využiť nasledovné plochy (mapa č.2): Radvaň Park, OBI, Tesco, Lidl Tajovského – z týchto miest bude premávať kyvadlová doprava, ďalej Kaufland Radvaň, Štiavničky, Obchodné centrum Európa – horné parkovisko, OC Point, Terminál, Kaufland – Uhlisko, parkovisko Mičinská cesta

Uzávery miestnych ulíc

  • od polnoci dňa 28. 08. 2024 platí zákaz zastavenia na uliciach v okolí pamätníka SNP:
    • Kuzmányho, Národná, Cikkerova, Kapitulská, Švatnerova s tým že ulica Kuzmányho bude zobojsmernená
    • výjazd z Ul. Kapitulskej na cestu I/66 bude uzatvorený aj počas nácvikov, avšak v tomto čase bude premávka regulovaná políciou na Ul. Kuzmányho, ktorá bude slúžiť na vjazd ale aj výjazd,
  • 28. 08. 2024 od polnoci sa začína stavať tribúna ktorá bude v Kapitulskej ulici, čiže vjazd a výjazd už bude len cez ulicu Kuzmányho

„Informácie súvisiace s dopravným režimom počas trvania centrálnych osláv 80. výročia SNP budú priebežné aktualizované a dopĺňané,“ dodali policajti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy o oslavách SNP

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM