Jakub Forgács Rôzne Správy

Čo vie umelá inteligencia o Bystrici? TOP 5 zaujímavostí, ktoré vybrala

Umelej inteligencie sme sa spýtali na 5 najväčších zaujímavostí o Banskej Bystrici. Aký je výsledok?

Ilustračný obrázok k článku Čo vie umelá inteligencia o Bystrici? TOP 5 zaujímavostí, ktoré vybrala
11
Galéria
Zdroj: Dnes24/Jakub Forgács / TASR/František Iván

Pribudol nám šikovný pomocník, ktorý nemá problém zodpovedať akúkoľvek otázku. Revolúciu priniesla umelá inteligencia ChatGPT, podľa ktorej receptu už na Slovensku dokonca varili aj pivo. Kvôli tejto novinke síce už údajne niektorí zahraniční novinári dostali výpoveď, my sme sa ju však pokúsili využiť v náš prospech.

Umelej inteligencie sme sa spýtali na 5 najväčších zaujímavostí o Banskej Bystrici. Hoci nie všetky trafila dokonale, musíme uznať, že väčšina sedí. Odpovede vám prinášame v plnom znení:

  1. „Banská Bystrica je jedno z najstarších miest na Slovensku. Založené bolo v 13. storočí a v priebehu histórie bolo dôležitým strediskom banského priemyslu a kultúry.“ (pozn. red.: vcelku presné)
  2. „Mesto má bohatú históriu a mnoho historických pamiatok. Najznámejšou je Námestie SNP s Kostolom Nanebovzatia Panny Márie a kaštieľom Thurzo.“ (pozn. red.: Kostol sa nachádza na Námestí Š. Moysesa a na Námestí SNP je Thurzov dom, nie kaštieľ)
  3. „Banská Bystrica je významným strediskom kultúry a umenia. Mesto má mnoho múzeí, galérií a divadiel, vrátane Štátneho banskobystrického divadla, ktoré je jedným z najväčších divadiel na Slovensku.“ (pozn. red.: správne mala byť spomenutá Štátna opera)
  4. „Priamo v centre mesta sa nachádza prírodná rezervácia Šachtičky. Táto zeleň ponúka oddych a relax v prírode.“ (pozn. red.: Šachtičky nájdeme cca 7 km od mesta)
  5. „Banská Bystrica je obklopená krásnou prírodou, vrátane Nízkych Tatier a Kremnických vrchov. V zime si môžete vychutnať lyžovačku v lyžiarskych strediskách Donovaly, Šachtičky či Kráľová hoľa. V letných mesiacoch je táto oblasť ideálna na turistiku či cykloturistiku.“ (pozn. red.: Kráľova hoľa je o hodný kus ďalej)

Čo poviete, poradila si umelá inteligencia s úlohou dostatočne, alebo bude ešte potrebovať trocha času? :)

V priloženej fotogalérii nájdete aj zábery z tradičných fašiangov v Bystrici spred desiatok rokov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Dobové zábery fašiangov v Bystrici spred desiatok rokov
11
Galéria
Zdroj: TASR/Jozef Ďurnik
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM