Jakub Forgács Správy

Bystrica NEPOTEŠILA vodičov: Obrňte sa trpezlivosťou, ide o výjazd na R1

Z dôvodu ochrany stavbárov, realizácie prác a spôsobu zásobovania stavby bolo podľa slov mesta rozhodnuté o uzatvorení tohto výjazdu na dlhšie obdobie.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica NEPOTEŠILA vodičov: Obrňte sa trpezlivosťou, ide o výjazd na R1
7
Galéria

Výstavba cyklolávky prebieha podľa samosprávy podľa plánu Mesto Banská Bystrica o tom informovalo na sociálnej sieti. „Aj napriek našej snahe výjazd na rýchlostnú cestu R1 zo Zvolenskej cesty uzavrieť iba na čas prekládky inžinierskych sietí, vzhľadom na bezpečnosť pracovníkov pracujúcich na stavbe, je uzávera naplánovaná na celé obdobie výstavby, t. j. do septembra tohto roka,“ upozornilo však mesto. Ako dodalo vysvetlenie, stavbári sa pohybujú na malej ploche, a to len pár desiatok centimetrov od rýchlostnej cesty, na ktorej je povolená rýchlosť 100 km/h. Z dôvodu ich ochrany, realizácie prác a spôsobu zásobovania stavby bolo rozhodnuté o uzatvorení tohto výjazdu na dlhšie obdobie.

„Dôrazne odmietame komentáre spochybňujúce nasadenie pracovníkov stavebnej spoločnosti, nakoľko celá stavba sa realizuje podľa stanoveného harmonogramu. Do tohto obdobia sa prioritne venovali prácam na podzemných stavbách, t. j. základom, ktoré bežný užívateľ vníma len minimálne. V týchto dňoch je už zabetónovaný pylón, ktorý bude celú konštrukciu držať a robia sa záťažové testy kotiev. Veríme, že každý porozumie, že napríklad zretie betónových konštrukcií je síce dôležitý proces, ale nevyžaduje si nasadenie veľkého počtu pracovníkov za účelom jeho pozorovania,“ vysvetľuje samospráva.

Ako pokračovalo mesto, začiatkom mája začnú do Banskej Bystrice prichádzať prvé diely nosnej konštrukcie. „Jedna váži cca 25 ton. Následne budú práce viditeľnejšie aj pre okoloidúcich. Sme presvedčení, že táto stavba, ktorú takmer celú financujeme z európskych zdrojov, bude slúžiť nielen peším a cyklistom, ale stane sa aj novou dominantou nášho mesta,“ spomína samospráva so slovami, že už teraz je jej architektonické a technické riešenie pozitívne vnímané odbornou verejnosťou aj za hranicami Slovenska.

„Ďakujeme za pochopenie, a tešíme sa na otvorenie cyklolávky v septembri 2023,“ dodáva mesto.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Výstavba cyklolávky v Radvani
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM