Správy

BBSK odovzdal 4 staveniská ciest a mostov: KDE a KEDY sa začne s prácami?

Rekonštrukciou neprejde len cesta, ale aj dva mostné objekty a šesť priepustov.

Ilustračný obrázok k článku BBSK odovzdal 4 staveniská ciest a mostov: KDE a KEDY sa začne s prácami?
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Zástupcovia Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) v januári oficiálne odovzdali štyri staveniská ciest a mostov. Ide o druhú etapu rekonštrukcie cesty II/591 Banská Bystrica – hranica okresov Banská Bystrica, Zvolen – Zvolenská Slatina a o mosty v Rakytovciach, Oravciach a Kalinke. Práce sa začnú na jar po ukončení zimnej údržby, s ich ukončením sa počíta na jeseň tohto roka. Informoval o tom BBSK na sociálnej sieti.

„Rekonštrukciou neprejde len cesta, ale aj dva mostné objekty a šesť priepustov. Hodnota stavby je viac ako 977-tisíc eur, časť z tejto sumy získal kraj vďaka nenávratnému finančnému príspevku z európskych zdrojov. Zhotoviteľom je spoločnosť Strabag,“ uviedla krajská samospráva. Rekonštrukcia by mala trvať do konca októbra.

Most v banskobystrickej mestskej časti Rakytovce si vyžiada investíciu vyše 210-tisíc eur, aby tam mohli vymeniť prefabrikované nosníky za nové s vyššou nosnosťou. V obci Oravce dôjde k vybudovaniu novej železobetónovej dosky na pôvodnú nosnú konštrukciu v celkovej hodnote 130-tisíc eur a most v Kalinke rozšíria po oboch stranách tak, aby šírka cesty dosiahla 5,5 metra. Kraj vyčíslil celkovú hodnotu tejto stavby na viac než 151-tisíc eur.

„Uvedenými prácami sa predĺži životnosť mostov, no najmä sa zvýši bezpečnosť účastníkov cestnej premávky. Zhotoviteľom rekonštrukcie troch mostov je spoločnosť DS Construction,“ konštatoval Úrad BBSK s tým, že práce by mali byť hotové do jesene.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM