Správy

Záujem Brezňanov o právnu pomoc stúpa, centrum rozširuje konzultácie

Právne poradenstvo vo forme predbežných konzultácií či pomoc pri mimosúdnych konaniach. To je zlomok kompetencií, ktoré Centrum právnej pomoci ponúka.

Ilustračný obrázok k článku Záujem Brezňanov o právnu pomoc stúpa, centrum rozširuje konzultácie
Zdroj: pixabay

Na Slovensku aktuálne pôsobí 14 kancelárií a 6 konzultačných pracovísk. Obyvatelia mesta a nášho okresu, ktorí potrebujú pomoc v právnych záležitostiach, sa môžu obrátiť na Centrum právnej pomoci – konzultačné pracovisko Brezno.

Pre vysoký záujem rozširuje konzultačné hodiny. Právne poradenstvo bude poskytované v priestoroch Mestského úradu Brezno, zasadačka č. 2, Nám. gen. M.R. Štefánika 2, Brezno.

  • každú stredu od 8.00 do 13.00 h
  • každý piatok od 8.00 do 14.00 h.

Do centra nemôžete prísť „iba tak“. Na konzultáciu je potrebné sa vopred objednať na tel. čísle: 0905 477 405. Po­platok: 4,50 € v trvaní najviac jednej hodiny.

Čo Konzultačné stredisko CPP ponúka

Právne poradenstvo vo forme predbežných konzultácií, pomoc pri mimosúdnych konaniach vrátane sprostredkovania riešenia sporov formou mediácie, spisovanie podaní na súd, zastupovanie v konaní pred súdmi a vykonávanie úkonov s tým súvisiacich a úplné alebo čiastočné uhrádzanie nákladov s tým spojených.

Právna pomoc zahŕňa právne poradenstvo, pomoc pri mimosúdnych konaniach vrátane sprostredkovania riešenia sporov formou mediácie, spisovanie podaní na súdy, zastupovanie v konaní pred súdmi a vykonávanie úkonov s tým súvisiacich a úplné alebo čiastočné uhrádzanie nákladov s tým spojených.

Klient má počas predbežnej konzultácie nárok na poskytnutie základnej právnej rady, ktorá zahŕňa najmä vysvetlenie daného právneho problému, upozornenie na nebezpečenstvo zmeškania lehoty, prípadne pomoc pri vypĺňaní žiadosti o poskytnutie právnej pomoci.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM