Tlačové správy

Zakladáte firmu? Ušetrite čas aj peniaze

Nezáleží na tom, či len idete zakladať firmu alebo už ste skúsený podnikateľ, neustále vám všetci pripomínajú, aby ste so svojimi prostriedkami narábali efektívne. So všetkých strán sa na vás hrnie slovo „optimalizácia“.

Ilustračný obrázok k článku Zakladáte firmu? Ušetrite čas aj peniaze
Zdroj: TASR

Len optimalizovať, optimalizovať a optimalizovať. No dobre, ale ako? Tu je niekoľko tipov a rád, ktoré pomôžu optimalizovať svoje zdroje hlavne mladým a začínajúcim podnikateľom.

Šetrite čas

Keď sa povie optimalizácia, väčšina začne rozmýšľať o tom, kde a ako môžu znížiť finančné náklady. Ale keď platí „čas sú peniaze“, prečo sa nezamerať aj na to, aby ste nakladali so svojim časom čo najefektívnejšie? Môžete začať hneď pri zakladaní spoločnosti – tento proces trvá dva týždne, čo je pomerne dosť. Zverte zakladanie svojej spoločnosti do rúk externej firmy, ktorá to urobí za vás alebo sa poobzerajte po ready made spoločnosti. Je to už založená spoločnosť, ktorú si môžete kúpiť a začať podnikať prakticky do niekoľkých hodín. Celkom efektívne, čo poviete?

Viete, že nebudete potrebovať kanceláriu?

Niekde v nás je zakódované, že skutočný podnikateľ potrebuje kanceláriu. Nepotrebuje, môže pracovať aj doma alebo v teréne, no aj napriek tomu vyhadzuje stovky eur za prenájom kancelárskych priestorov. Prečo? Lebo prestíž, lebo potrebuje registračnú adresu pre svoju firmu, lebo občasné rokovania. Dôvodov je veľa, no čo keby ste si miesto toho prenajali výhodnú virtuálnu kanceláriu? Neplatíte za kancelárske priestory, ale iba za adresu, ktorú si zapíšete do obchodného registra a keby ste potrebovali priestory na rokovanie s obchodným partnerom, tie tu máte tak isto k dispozícii.

Šetrite aj na detailoch

Možno sa vám to na prvý pohľad zdá ako zanedbateľná čiastka, ale ak aj z malých častí vyskladáte balík, ide o nezanedbateľnú čiastku, ktorú ste akurát ušetrili. Napríklad kupujte lacné kancelárske tonery Canon, začnite používať LED osvetlenie, kupujte recyklovaný papier, na obchodné stretnutia necestujte zbytočne stovky kilometrov a čo sa dá, vybavte cez telefón, na maily odpisujte okamžite a robte aj ostatné detaily, vďaka ktorým môžete optimalizovať aj svoj čas, aj firemné náklady. Dá sa to a kto tvrdí, že nie, klame.

foto: ilustračná

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM