Správy

Výťažok z predaja čučoriedkových koláčov putuje do DSS Pohorelská Maša

Podujatie sa konalo v obci Telgárt v okrese Brezno, pričom výťažok z neho putoval tak ako každý rok Domovu sociálnych služieb (DSS) v Pohorelskej Maši.

Ilustračný obrázok k článku Výťažok z predaja čučoriedkových koláčov putuje do DSS Pohorelská Maša
Zdroj: pixabay

Ako prezentáciu pekárskeho umenia profesionálnych a amatérskych kuchárov poňali organizátori spod Kráľovej hole šiesty ročník Čučoriedkového dňa.

Podujatie sa konalo v obci Telgárt v okrese Brezno, pričom výťažok z neho putoval tak ako každý rok Domovu sociálnych služieb (DSS) v Pohorelskej Maši.

Kuchári, medzi ktorými boli aj tí z najlepších tatranských hotelov, ale aj nadšenci pečenia z blízkeho i ďalekého okolia pripravili desiatky druhov čučoriedkových koláčov.

„Stovky kusov potom rozpredali návštevníkom podujatia, ktorých aj napriek nepriaznivému počasiu prišlo do Telgártu okolo 500,“ povedala TASR členka organizačného tímu Paulína Hríbiková, podľa ktorej sú čučoriedky typickým ovocím podhoria na Horehroní, pričom tento rok označila, čo sa týka úrody, za výnimočný.

Návštevníci sa okrem ochutnávky koláčov tešili aj z lokálneho farmárskeho trhu s dôrazom na čučoriedky, z ľudovej hudby, guláša, workshopu a záverečného koncertu speváčky Horehronia Kataríny Málikovej.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM