Kultúra

Vydrovská dolina príde o OBĽÚBENÉ podujatia: Ľudí navyše VYZVALI k opatrnosti

Informačná kancelária bude v určených hodinách otvorená, lesná kaplnka a minisvet, ako aj horáreň-múzeum zatvorené.

Ilustračný obrázok k článku Vydrovská dolina príde o OBĽÚBENÉ podujatia: Ľudí navyše VYZVALI k opatrnosti
Zdroj: TASR

Tohtoročné naplánované akcie v Lesníckom skanzene vo Vydrovskej doline v Čiernom Balogu sa neuskutočnia. Otvorenie XXII. sezóny nebude, tradičné podujatie Deň stromu sa presúva do Topoľčianok. Dôvodom je nepriaznivý stav lesných porastov, ktoré zasiahla lykožrútová kalamita a s tým súvisiaci nevyhnutný vývoz drevnej hmoty cez skanzen. Informuje o tom štátny podnik Lesy SR na svojej webovej stránke.

Zvýšte opatrnosť

Ako tiež uvádza, cez Lesnícky skanzen plánujú v tomto roku odviezť nákladnými autami 50-tis9íc kubických metrov dreva.

Lesníci apelujú na ľudí, aby zvýšili opatrnosť a rešpektovali návštevný poriadok platný pre tohtoročnú sezónu. Pri pohybe po chodníkoch a na parkovisku pred vstupom do areálu skanzenu platia obmedzenia.

„V priebehu pracovného týždňa, pondelok až piatok, neodporúčame vstup do areálu Lesníckeho skanzenu. Pohyb v lesnom poraste je iba na vlastné riziko. Cez soboty, nedele a v sviatky, keď v dolinách nebudú pracovné čaty spracovávať kalamitu a nebude odvoz dreva, môžu návštevníci využívať prístupné miesta skanzenu pri dodržiavaní pravidiel bezpečného pohybu a zvýšenej opatrnosti,“ upozorňujú lesníci.

Zatvorené atrakcie

Informačná kancelária bude v určených hodinách otvorená, lesná kaplnka a minisvet, ako aj horáreň-múzeum zatvorené. V tej má počas roka pribudnúť nová expozícia venovaná významnej osobnosti slovenského lesníctva Jozefovi Dekretovi Matejovie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM