Jakub Forgács Krimi

Vodič štvorkolky doplatil na NELEGÁLNU jazdu v Tatrách: Pri náraze utrpel ŤAŽKÉ zranenia, FOTO

Nielen, že utrpel ťažké zranenia, no v prípade dokázania viny hrozí podľa slov polície páchateľovi trest odňatia slobody až na jeden rok.

Ilustračný obrázok k článku Vodič štvorkolky doplatil na NELEGÁLNU jazdu v Tatrách: Pri náraze utrpel ŤAŽKÉ zranenia, FOTO
2
Galéria

Vyšetrovateľ enviropolície oddelenia Banská Bystrica odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality Národná centrála osobitných druhov kriminality Prezídia Policajného zboru začal trestné stíhanie za prečin porušovanie ochrany rastlín a živočíchov. Polícia SR o tom informuje na sociálnej sieti.

Dvojnásobný problém

„Vodič bez príslušných povolení jazdil po nespevnenej lesnej ceste na štvorkolke v lokalite Mlynná dolina a Zelenská mlynná dolina, na území, ktoré je súčasťou Národného parku Nízke Tatry, v k. ú. mesta Brezno, kde platí 3. stupeň územnej ochrany,“ uviedli muži zákona so slovami, že vodič na štvorkolke pri svojej jazde zišiel z nespevnenej lesnej cesty do priľahlého lesného porastu, kde došlo k nehode.

Na mieste zasahovali záchranné zložky Ministerstva vnútra SR, vrátane leteckej záchrannej služby. „V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody až na jeden rok,“ spomenuli policajti.

„Po nehode bol prevezený do nemocnice v Banskej Bystrici s ťažkými poraneniami,“ poznamenali.

Polícia upozorňuje občanov, že jazdiť motorovým vozidlom po chránenom územím a v lese môžu len osoby, ktoré disponujú povolením vydaným v zmysle príslušných právnych predpisov alebo spĺňajú výnimky z týchto predpisov. Všetky ostatné prípady sú posudzované ako protiprávna činnosť, ktorá v niektorých prípadoch môže byť posúdená ako trestný čin.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Vodič štvorkolky havaroval v Nízkych Tatrách
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM