Eliška Šándorová Rôzne

VIDEO: Spoznajte Horehronie v spleti cyklistických trás

Spoznávajte najkrajšie miesta Horehronia na bicykli alebo elektrobicykli! Žiaden nevlastníte? Nevadí, krásu na dvoch kolesách si môžete dopriať aj zapožičaním.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Spoznajte Horehronie v spleti cyklistických trás
Zdroj: horehronie.net

V regióne Horehronie sa nachádza 76 značených cyklotrás s dĺžkou 865 km. Návšteva južnej strany Nízkych Tatier predstavuje bezpochyby výlet za čerstvým vzduchom a krásnymi výhľadmi.

Sieť cyklotrás tu môžete spájať do dlhých okruhov, adrenalínových zjazdov či niekoľkodňových putovaní s odpočinkom v chatách, penziónoch alebo top hoteloch s kvalitnými službami a wellness centrami.

Spoznajte Horehronie

Rekreačných cyklistov zase Horehronie privíta počas letnej sezóny aj profesionálnymi sprievodcami v cyklo- a tourbusoch, ktoré jazdia zadarmo na tie najkrajšie miesta, odkiaľ sa pohodlne zveziete miernym prevýšením k ďalšiemu miestu, kde vás opäť počká cyklobus.

Na svoje si prídu vďaka sieti požičovní špičkových elektrobicyklov s nabíjacími bodmi po celom regióne naozaj všetci bikeri.

Klaster Horehronie ponúka možnosť zapožičania elektrobicyklov a bicyklov a v rámci výletov Tourbusom aj cyklosprievodcu, ktorý výletníkom predstaví tie najkrajšie miesta Horehronia.

Všetko na jednej mape

Všetky cyklotrasy aj turistické trasy Horehronia nájdete prvýkrát v jednej mape. Nádherné výhľady Horehronia zo sedla bicykla jednoducho a ľahko s (e)bikom, cyklobusom, so sprievodcom, či s popisom odporúčaných trás s mapou a gpx do vrecka nájdete tu.

Zdroj: YouTube.com

Krížom-krážom

Zelená stuha Horehronia je pre fanúšikov dvoch kolies známa. Trasa prechádza celým Horehroním pozdĺž rieky Hron, začína na Telgárte, prechádza do rázovitej obce Šumiac s drevenicami, odkiaľ prechádza popod Kráľovu Hoľu poľnými cestami s panoramatickým vyhliadkami na Muránsku Planinu a Nízke Tatry.

Poľné cesty pokračujú na Heľpu, dejisko Horehronských folklórnych slávností, ďalej horehronskými dedinkami až do kráľovského mesta Brezno.

Novohradská cyklomagistrála – Čierny Balog

Cyklotrasa vedie cez lazovitú lokalitu Vrchy. Prechádza cez najvyššie položenú obec Slovenska − Lom nad Rimavicou, následne Sihlu, kde sa pasie stádo huculských koní, pokračuje popri prírodnej zaujímavosti Meandroch Kamenistého potoka.

Kamenistá dolina vedie cez sopečné pohorie Poľana popri historickom vodnom diele Hrončok. Odbočiť sa dá k najstaršej vysokej peci na Troch vodách a ďalej trasa pokračuje Hrončianskou dolinou popri Čiernohronskej železnici až do centra Čierneho Balogu.

Odtiaľ je príležitosť navštíviť Lesnícky skanzen vo Vydrovskej doline, či ubytovať sa v Cyklohoteli pod Urbanovým vrchom v Čiernom Balogu. Ďalšie zaujímavé trasy nájdete na horehronie.net

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM