KK Rôzne

Viacerí Brezňania sa búria. Proti NOVINKE v meste spisujú petíciu

V Brezne vznikol nový petičný výbor. S čerpacou stanicou, ktorá má vyrásť v obytnej zóne, nesúhlasia niektorí občania aj poslanci. Viac v článku!

Ilustračný obrázok k článku Viacerí Brezňania sa búria. Proti NOVINKE v meste spisujú petíciu
19
Galéria
Foto: Katarína Oravská

Podľa dostupných informácií má v Brezne vedľa predajne Billa vyrásť nová samoobslužná čerpacia stanica. Obyvatelia dotknutej časti neváhali a už pár dní občania podpisujú petičné hárky, aby sa tak nestalo. Viac informácií nám prezradila predsedkyňa petičného výboru a zároveň poslankyňa mestského zastupiteľstva Petra Dzurmanová.

„Som poslankyňa pre tento obvod a zároveň v dotknutej lokalite bývam. Jediné, čo som mohla podniknúť hneď, bolo pripraviť petíciu, pretože s výstavbou čerpacej stanice v tejto lokalite jednoznačne nesúhlasím,“ prezradila Dzurmanová.

Podľa jej slov bolo potrebné si vypočuť si stanoviská ostatných občanov dotknutej oblasti a bolo treba riešiť veci rýchlo. „V pondelok 14. novembra 2016 bolo dohodnuté stretnutie s bytovým družstvom, ktoré boli veľmi nápomocné,“roz­práva ďalej.

Ako sme sa dozvedeli ďalej od Dzuranovej, priemer vzdialenosti od bytových domov budúcej čerpacej stanice je 40 metrov, čo je podľa jej názoru naozaj málo a nedáva zmysel, aby stanica bola na tomto mieste.

„Zaťažuje to určite životné prostredie a určite to naruší aj kvalitu bývania. To sú dôvody, pre ktoré sme sa rozhodli, že treba túto vec riešiť,“ konštatuje.

Na stretnutí sa podľa predsedníčky petičného výboru zišli zástupcovia bytových domov z dotknutej oblasti a vyslovili jednoznačný nesúhlas s umiestením čerpacej stanice na tomto mieste. Petičné hárky boli pripravené a boli pozvaní aj ostatní poslanci volebného obvodu, ako aj ďalší, z ktorých niektorí sa stali tiež členmi petičného výboru.

„Veríme, že nás pán primátor podporí a bude možnosť túto zelenú plochu, na ktorej má vyrásť čerpacia stanica v spomínanej lokalite, zachrániť,“ dodala Dzurmanová.

Vyjadrenie Barbory Halásovej, architektky mesta Brezna, je taktiež jednoznačné: „Kedže predmetná lokalita je obytnou zónou mesta, ako aj prevádzkovanie týchto zariadení môže mať z hľadiska životného prostredia negatívny vplyv na kvalitu bývania, umiestnenie stavby v zelenej ploche, určenej regulatívom zastavanosti v priestore okolia obchodného reťazca, neodporúčame.“

Pozrite si aj zábery dlaždíc, ktoré pripomínajú krutú dobu z našej histórie v priloženej fotogalérii!

Dlaždice v centre mesta. Upozorňujú na smutné udalosti
19
Galéria
Zdroj: Mesto Brezno
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM