Samospráva

Urobte si zásoby: Obyvatelia niektorých ulíc v Brezne budú deň bez vody

Obyvatelia viacerých breznianskych ulíc sa musia pripraviť na to, že budú deň bez vody. Urobte si zásoby, keďže majú byť vysoké teploty.

Ilustračný obrázok k článku Urobte si zásoby: Obyvatelia niektorých ulíc v Brezne budú deň bez vody
Zdroj: TASR

Breznianska samospráva avizuje prerušenie dodávky vody pre nehnuteľnosti Brezno na uliciach Malinovského, B. Němcovej, Laskomerského, Fučíkova, Sládkovičova, Švermova 22,20,18,16,14,10.

Dôvodom je oprava poruchy na potrubí verejného vodovodu. Prerušenie dodávky vody bude vykonané dňa 1. augusta 2018 v čase od 7:30 h. do odstránenia poruchy.

„Počas prerušenia dodávky vody bude pre obyvateľov k dispozícii cisterna s pitnou vodou,“ informuje samospráva na svojom webe.

Urobte si radšej dostatočné zásoby. Vysoké teploty na juhu a západe Slovenska budú pretrvávať až do stredy (1.8.). Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje na horúčavy a na nadchádzajúce tri dni ponechal výstrahy prvého aj druhého stupňa.

Výstrahu druhého stupňa vydal SHMÚ v Bratislavskom, Banskobystrickom, Nitrianskom a Trnavskom kraji medzi 14.00 a 17.00 h, keď môžu teploty dosiahnuť 35 stupňov Celzia.

Vysoké teploty môžu spôsobiť zdravotné ťažkosti alebo kolapsové stavy, čomu môže zabrániť dodržiavanie pitného režimu. „Záťaž teplom môže viesť k poklesu výkonnosti, zvýšenej únavnosti a môže spôsobiť prehriatie organizmu so zvýšením telesnej teploty, malátnosťou, ospalosťou, bolesťami hlavy, závratmi, nevoľnosťou,“ informoval Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ)SR. Dospelý človek by mal počas horúcich dní vypiť najmenej tri litre vody. Odborníci z ÚVZ SR pripomínajú, že vodu je potrebné piť aj vtedy, keď človek nepociťuje smäd.

Ilustračné foto

Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM