Rôzne

Tipy na víkend: Balocký bačovský deň prinesie baranie špeciality, ovčie syry i jarmok

V areáli kultúrneho domu v Čiernom Balogu sa uskutoční už 11. ročník podujatia Balocký bačovský deň.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Balocký bačovský deň prinesie baranie špeciality, ovčie syry i jarmok
40
Galéria
Zdroj: Katarína Oravská

ČAD a CATASTROFY. Dve momentálne najpopulárnejšie kapely slovenskej tvrdej scény zavítajú do Brezna. Spolu s nimi vystúpi grindcorová mlátička z Popradu Human Humus. Miesto a čas: piatok, Bombura NKP, o 20:00 hod.

Divadelná Chalúpka

Slovenskí rodáci zo srbskej Vojvodiny sa inšpirovali známym dielo N.V.Gogoľa Ženba. Pozreli sa na tento príbeh inými očami a vznikla humorná skladačka naplnená rôznymi karikatúrami mužov a žien. Každá situácia prináša vtipný pohľad na túžby mužov a žien, ktorí sa stretávajú stáročia vo svojom večnom „súboji“. Forma malých javiskových foriem umožňuje nájsť humor aj tam, kde to klasické divadlo nedokáže.

Miesto a čas: piatok, Synagóga v Brezne o 17:30 hod.

XIV. ročník inšpiratívneho festivalu s medzinárodnou účasťou. Slovenské komorné divadlo z Martina uvádza Fóbie. Vstupné je10 eur Na záver festivalu uvidíte skvelé výkony výborných martinských komikov, ako František Výrostko, Eva Gašparová, Alena Pajtinková, Lucia Jašková a dvaja Tomášovia – Grega a Mischura. Komédia FÓBIE ponúka bláznivé a bizarné situácie okolo jednej pripravovanej svadby, ktorá sa možno ani neudeje. Šesť hercov rozohrá osem postáv v neuveriteľnom tem­pe.

Miesto a čas: piatok, Brezno, Mestský dom kultúry, o 19:30 hod.

Baranie hody

Tradície salašníctva, baranie špeciality, ovčie syry, remeselný jarmok a pestrý program. To všetko na vás čaká v sobotu 22. septembra od 10:00 v Čiernom Balogu. Sprístupnená bude aj tradičná izba – „Gazdu poznáš pod vore, gazdinú po pitvore“ v Kultúrnom dome v Čiernom Balogu.

Baraní guľáš, baranie hrče, halušky, ovčiarske výrobky, remesnícky jarmok nebudú chýbať na 11. ročníku podujatia. Kultúrny program: Trombitáši, FSk Javorník z Lúk pod Makytou, ľudová hudba Kučeravý javor, spevácka skupina Kačurienky a ďalší.

Valaská haruľa

Občianske združenie Pekný deň a obec Valaská pozývajú na 11. ročník súťaže Haruľa 2018, ktorá sa uskutoční v sobotu 22. septembra na Námestí 1. mája vo Valaskej.

Program: 13:00 prezentácia družstiev, 13:30 začiatok súťaže, 15:00 vyhodnotenie.

Ilustračné foto, archív

Balocký bačovský deň
40
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM