Tlačové správy

Poznáte ready made spoločnosti?

Založenie spoločnosti s ručením obmedzeným trvá približne dva týždne. Dva týždne, počas ktorých musíte behať po úradoch, vyplňovať formuláre, čakať v rade a nasávať „pohostinnosť“ úradníkov a priestorov štátnych inštitúcií.

Ilustračný obrázok k článku Poznáte ready made spoločnosti?
Zdroj: TASR

Existujú dva spôsoby, ako sa tomuto vyhnúť. Prvým je ten, že založenie s.r.o. zveríte do rúk špecializovanej spoločnosti, ktorá to za poplatok urobí za vás. Presne podľa vašich predstáv – založí spoločnosť na kľúč. Druhým spôsobom sú ready made spoločnosti. O čo ide?

Čo sú ready made spoločnosti

Drobnou nevýhodou založenia s.r.o. špecializovanou firmou je, že aj v tomto prípade musíte čakať nejaký ten týždeň, kým je vaša firma pripravená na podnikanie. Chcete podnikať okamžite? S tým vám pomôžu ready made spoločnosti. Sú to spoločnosti, ktoré boli založené dávno predtým, ako ste o ňu prejavili záujem. Teda boli založené s cieľom, že ich majiteľ niekomu predá. Nemajú žiadnu obchodnú históriu, sú úplne nepoškvrnené a po splnení všetkých kúpno-právnych náležitostí môžete podnikať prakticky okamžite.

Predávajú sa aj používané spoločnosti

Niektorí majitelia „sročiek“ majú svoje firmy neaktívne a napriek tomu musia platiť poplatok za daňovú licenciu. Pretože likvidácia firmy trvá približne polroka a viac sa im oplatí zaplatiť 480 € ročne, ako vynaložiť toľko času do jej likvidácie. No existuje ďalší spôsob, ako sa zbaviť povinnosti platiť daňovú licenciu. Tým spôsobom je predaj sro. Špecializovanej spoločnosti predáte účtovne „vyčistenú“ firmu, ktorá ju potom ponúka záujemcom, ktorí chcú začať podnikať okamžite.

Zožierajú vás pôžičky?

Niektorí podnikatelia sú ochotní pustiť svoju spoločnosť do konkurzu kvôli tomu, že majú veľa pôžičiek, ktoré nezvládajú platiť. O takéto spoločnosti však nemá nikto záujem, aby ich kúpil. Existuje však spôsob, ako optimalizovať podnikové financie. Pomôže vám refinančná pôžička, ktorá vám uprace pôžičky do jednej a vďaka tomu platíte na úrokoch oveľa menej a máte v tom oveľa väčší prehľad. Nemyslite hneď na tie najhoršie scenáre, ste podnikateľ, nájdite spôsob, ako sa stať úspešným.

foto: ilustračná

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM