Zuzana Vajayová Rôzne

Poslanci riešili plnenie rozpočtu za I.polrok i dotácie na sociálny taxík

Na utorkovom (23.8.) šiestom rokovaní mestského zastupiteľstva v Brezne sa poslanci vrátili aj k udalosti z 10. augusta.

V skorých ranných hodinách došlo vtedy k požiarom osobných motorových vozidiel približne v rovnakom čase na dvoch z breznianskych ulíc. Jedno auto pritom patrilo primátorovi Brezna. Ako dnes uviedol Radovan Majerík z kancelárie primátora vo vyhlásení pre tlač zo šiesteho rokovania mestského zastupiteľstva v Brezne, poslanci prijali „Vyhlásenie k udalosti z 10. 8. 2011“.

Ako priblížil znenie vyhlásenia, mestské zastupiteľstvo aj touto formou kategoricky odmieta a odsudzuje udalosť, ktorá sa stala v noci z 9. na 10. augusta a dotkla sa primátora mesta ako verejnej aj súkromnej osoby, teda i jeho rodiny. „Práca primátora mesta je založená na práci s ľuďmi, riešení rôznych problémov a situácií či už ľudí alebo podnikateľských subjektov a nie každému tieto riešenia vyhovujú.“ Týmto poslanci mestského zastupiteľstva vyjadrujú primátorovi mesta Jaroslavovi Demianovi predovšetkým morálnu podporu, dodávajú vo vyhlásení.

Okrem iného tiež bolo na toto rokovanie predložené plnenie rozpočtu Brezna za prvý polrok – monitorovacia správa programového rozpočtu a plnenie rozvojových programov mesta Brezna za I. polrok 2011, pričom poslanci ju zobrali na vedomie.

Hlavná kontrolórka mesta tiež predložila tri správy z vykonaných následných finančných kontrol, a to kontroly realizácie a financovania investičnej akcie „Aréna Brezno“, kontroly odmeňovania zamestnancov na Mestskom úrade v Brezne a z kontroly aktuálnosti vybraných platných všeobecne záväzných nariadení. Všetky tri správy zobrali poslanci na vedomie.

V bode rôzne predložil primátor mesta návrh na schválenie dotácie vo výške 10.752 eur na poskytovanie služby sociálneho taxíka v meste Brezno na rok 2011 a návrh na schválenie dotácie na projekt terénnej sociálnej práce. Spolufinancovanie projektu je vo výške päť percent z celkových oprávnených výdavkov k žiadosti o nenávratný finančný príspevok z Operačného programu Zamestnanosť a sociálna inklúzia. Predstavuje to 5242,11 eura z celkových výdavkov vo výške 104.842,10 eura. Tieto návrhy poslanci schválili. Takisto schválili aj návrh zápisov do Kroniky mesta Brezna za rok 2010.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM