Správy

NOVINKA v obľúbenej rekreačno-oddychovej zóne: Má multifunkčnú nabíjaciu stanicu pre e-biky

Nabíjací panel disponuje tromi typmi koncoviek na nabíjacie akumulátory a štyrmi zásuvkami pre cyklistov, ktorí predsa len nosia vlastnú nabíjačku so sebou.

Ilustračný obrázok k článku NOVINKA v obľúbenej rekreačno-oddychovej zóne: Má multifunkčnú nabíjaciu stanicu pre e-biky
Zdroj: ride.sk

Dobiť energiu svojmu bicyklu už môžu priaznivci elektrocyklistiky aj v rekreačno-oddychovej zóne na Banisku, kde v uplynulých dňoch sprevádzkovali novú multifunkčnú nabíjaciu stanicu pre e-biky. Nainštalovali ju Technické služby Brezno a bude slúžiť nielen na dobíjanie batérií, ale i základný servis elektrobicyklov. Informovala o tom samospráva na svojom webe.

Novinka pre cyklistov

„Majitelia elektrobicyklov zvyčajne nechcú so sebou nosiť žiadnu prebytočnú záťaž, akou je nabíjačka batérie. Ocenia preto možnosť stráviť prestávku na občerstvenie a oddych o niečo efektívnejšie a dobiť svoj e-bike z nabíjacej stanice priamo v mieste ich zastávky. Nachádza sa v blízkosti nedávno sprevádzkovaného bufetu v ústí doliny Lazná na Banisku, ktorý je východiskovým bodom pre výstup na vyhliadkovú vežu a Dedečkovu chatu,“ uviedlo mesto. Nové zázemie pre e-bikerov má zvýšiť atraktivitu tejto rekreačno-oddychovej zóny.

Nabíjací panel disponuje tromi typmi koncoviek na nabíjacie akumulátory a štyrmi zásuvkami pre cyklistov, ktorí predsa len nosia vlastnú nabíjačku so sebou.

„Vďaka vstavaným konektorom na rôzne značky bicyklov sa môžu priamo nabíjať tri bicykle, ale je možné pripojiť i vlastnú nabíjačku na zásuvku s napätím 230 voltov. Súčasťou nabíjacieho panelu je zabudovaný kompresor na prípadné dofúkanie kolies a jednoduché príslušenstvo na opravu bicykla,“ doplnil riaditeľ Technických služieb Brezno Lukáš Jeremiáš.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM