Jakub Forgács Správy

Na Horehroní pribudla ľadová NOVINKA: Niečo také sa len tak nevidí, FOTO

Breznianske námestie dostalo nevšednú výzdobu. Pribudlo osvetlené ľadové kreslo a nechýba ani vianočná projekcia zvonice.

Ilustračný obrázok k článku Na Horehroní pribudla ľadová NOVINKA: Niečo také sa len tak nevidí, FOTO
4
Galéria
Zdroj: OOCR Región Horehronie

Koncept vianočnej výzdoby breznianskeho námestia je spoločným výtvorom mesta Brezna a OOCR Región Horehronie, ktorá projekt financovala. Jeho primárnym zámerom bolo pre obyvateľov mesta dotvoriť čarovnú atmosféru Vianoc, ale rovnako prilákať nových návštevníkov, ktorí do nášho regiónu prichádzajú za oddychom a zimnými športami. Informovala o tom Žofia Koštialová, marketingová koordinátorka OOCR Región Horehronie.

Z ľadových blokov

„Kvôli aktuálnej nepriaznivej situácii spojenej s pandémiou sme bohužiaľ nemohli ani tento rok zrealizovať všetky naše plány. Osvetlené ľadové kreslo a vianočná projekcia zvonice, ktorú si obyvatelia mesta mohli všimnúť už počas uplynulého týždňa, spolu predstavujú prvky, ktoré sme našťastie mohli v súlade s protipandemickými opatrenia predstaviť už tento rok,“ uviedla výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie Petra Ridzoňová Hlásniková so slovami, že kreslo je schválne umiestnené v centrálnej časti námestia tak, aby sa na ňom okoloidúci mohli odfotiť s osvetlenou mestskou vežou a vianočným stromčekom v pozadí.

Výrobu kresla zabezpečovala slovenská firma s názvom Ľadová továreň, ktorej majiteľ je zástancom toho, že práca s ľadom nie je prácou, ale záľubou. „Každý realizovaný projekt je unikátnym dielom a vyčaruje obdiv v širokom spektre spoločenského života. Ich rukami vytvorené ľadové sochy sú dnes súčasťou rôznych firemných akcií, spoločenských a športových podujatí, či súkromných večierkov. Zamestnanci firmy sochy vyrábajú z namrazených ľadových blokov s rozmermi 100 × 50 × 25 cm a váhou okolo 130 kg,“ spomenula Koštialová.

Namrazenie jedného ľadového bloku trvá približne 50 hodín.

Viac o výrobe ľadového kresla sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Na breznianskom námestí pribudlo podsvietené ľadové kreslo
4
Galéria
Zdroj: OOCR Región Horehronie
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM