Katarína Oravská Rôzne

Fotograf Majerčík: Pozitívne ohlasy mi dodávajú chuť do ďalšej tvorby

Filip Majerčík je mladý fotograf pochádzajúci z Dolnej Lehoty. Zo záberov z jeho domoviny vytvoril časozberné video, ktoré vznikalo viac ako rok. Okrem prírody rád fotí aj motorky. O jeho vášni pre fotografovanie sme sa s ním porozprávali.

Ilustračný obrázok k článku Fotograf Majerčík: Pozitívne ohlasy mi dodávajú chuť do ďalšej tvorby
Zdroj: YouTube.com

Kedy ste začali s fotením?
Už od malička som bol vedený k fotografovaniu, pretože sa tomu venoval aj môj otec, hoci len neprofesionálne. Aktívnejšie som sa začal fotením zaoberať po kúpe mojej prvej digitálnej zrkadlovky pred cca štyrmi rokmi.

Kedy koníček prerástol do profesie?
Dá sa povedať, že môj koníček ešte profesiou v pravom zmysle slova nie je. Som totiž stále ešte len študentom Strednej odbornej školy informačných technológií v Banskej Bystrici. Tento rok ma čaká maturita a až po nej sa budem môcť naplno venovať fotografovaniu.

Čo najradšej fotíte a prečo?
Najobľúbenejším objektom môjho záujmu je príroda. Okrem nespočetných námetov a podnetov na fotenie, ktoré ponúka je pre mňa dokonalým miestom na relax, načerpanie pozitívnej energie a usporiadanie myšlienok. Keďže odmalička ma fascinujú motorky, veľký priestor v mojej tvorbe má aj motokros.

Čo považujete za svoj naj úspech v oblasti fotografie?
Za môj najväčší úspech považujem to, že moje fotky sa páčia čoraz širšiemu okruhu ľudí a dostávam množstvo pozitívnych ohlasov. Posúva ma to vpred a dáva mi to chuť do ďalšej tvorby.

Máte nejaký sen, ktorý by ste si chceli splniť po ruke s fotoaparátom?
Rád by som navštívil park Yosemite v Amerike, ktorý je hotovým rajom pre fotografa a milovníka prírody v jednom.

Natočili ste časozberné video z úctyhodných 4 625 fotografií, ktoré boli vytvorené v okolí Dolnej Lehoty, to musela zabrať kusisko času. Ako dlho trvalo vytvoriť toto video?
Kvôli časovej náročnosti tohto videa som začal zbierať fotografie už v júli 2013 a video sa mi podarilo dokončiť až v novembri 2013. Je to moje prvé časozberné video a preto som to spočiatku vnímal len ako skúšku takejto techniky fotografovania. Prvotné výsledky ma ale pozitívne prekvapili a podnietili k tomu, aby som v práci pokračoval.

Tvorbu Filipa Majerčíka si môžete pozrieť TU.

V srdci Slovenska
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM