Rôzne

FOTO: Brezňania zaplnili oblohu lampiónmi šťastia. Hľadala sa aj najkrajšia tekvička

Uplynulé dni patrili dušičkovému obdobiu a v Brezne sa aj tento rok konalo podujatie venované spomienke na tých, ktorí nás už opustili. Lampiónový sprievod si nenechali ujsť celé rodiny.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Brezňania zaplnili oblohu lampiónmi šťastia. Hľadala sa aj najkrajšia tekvička
Zdroj: Stanislav Spáč

Lampiónové sprievody sa opäť stali populárne, pretože svetielka pre deti v akejkoľvek podobe sú magické. Konajú sa v rôznych mestách na Slovensku a výnimkou nie je ani Brezno.

Myšlienka usporiadať podujatie sa pred piatimi rokmi zrodila hlavnej organizátorke Monike Medveďovej, ktorá sa rozhodla v tejto tradícii pokračovať. Podľa jej slov, je to spôsob, ako si uctiť tých, ktorí nás už opustili.

Podujatie si nenechali ujsť rodiny s deťmi a spoločne cez lampióny šťastia poslali do neba pozdrav, že nikdy nezabudnú na svojich blízkych. O akciu je každoročne veľký záujem a tak tomu bolo aj tentokrát. Každý si odniesol domov pekné spomienky a radosť zo spoločne prežitých chvíľ.

Súťaž O naj tekvicu

V predvečer Sviatku všetkých svätých sa účastníci podujatia zišli pred Strednou odbornou školou techniky a služieb v Brezne, odkiaľ sa v sprievode presunuli na námestie. Okrem príjemnej atmosféry na nich čakal pekný kultúrny program pod moderátorskou taktovkou Mareka Poliaka, v ktorom vystúpil muzikálový spevák Martin Vetrák a Vladka Brveníková. Na podujatie zavítal aj viceprimátor Ján Králik, ktorý sa všetkým prihovoril a pochvalne ocenil pekne zorganizovanú ak­ciu.

Tohtoročnou novinkou bola súťaž O najväčšiu a najkrajšie vyrezanú tekvicu, ktorú návštevníci priniesli na námestie. Zaujímavé ceny si odniesli traja súťažiaci.

„Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili a verím, že budú aj naďalej takí kreatívni. Podujatiu prialo aj počasie. Plné námestie rozžiarených očí nielen u detí bolo odmenou. Aspoň na chvíľu sme sa nikam neponáhľali a spoločne poslali kus lásky a poďakovanie tam hore,“ dodala na záver Monika Medveďová.

Zdroj: Mesto Brezno, foto: Stanislav Spáč

Lampiónový sprievod v Brezne
14
Galéria
Zdroj: Stanislav Spáč
Lampiónový sprievod v Brezne
14
Galéria
Zdroj: Stanislav Spáč
Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM