Šport

Deväť tímov z cirkevných spoločenstiev súťaží vo futsale

O putovný pohár predsedu Konferencie biskupov Slovenska (KBS) bojujú tímy z jednotlivých diecéz Slovenska. Podujatie je vyvrcholením viacerých dekanátnych a diecéznych futsalových turnajov.

Ilustračný obrázok k článku Deväť tímov z cirkevných spoločenstiev súťaží vo futsale
Zdroj: TASR

V Michalovciach v sobotu súťažilo deväť cirkevných spoločenstiev na celoslovenskom mládežníckom futsalovom turnaji o putovný pohár predsedu Konferencie biskupov Slovenska (KBS). Podujatie je vyvrcholením viacerých dekanátnych a diecéznych futsalových turnajov.

O pohár bojujú tímy z jednotlivých diecéz Slovenska. Na príprave a organizačnom zabezpečení sa podieľa Komisia pre mládež Košickej eparchie, mesto Michalovce a Rada pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska.

Špeciálny týždeň

Ako informoval predseda Rady pre mládež Košickej eparchie Milan Kmec, turnaj sa začal ráno archijerejskou svätou liturgiou s košickým eparchom Mons. Milanom Chauturom v Bazilike Zoslania Ducha Svätého.

Potom nastúpili jednotlivé tímy na palubovku športovej haly Gymnázia P. Horova. Jednotlivé diecézy majú zastúpenie vo farnostiach alebo filiálkach, za domáce Michalovce nastúpilo Rehoľné spoločenstvo Saleziáni dona Bosca.

Kmec uviedol, že futsalový turnaj otvára špeciálny Týždeň Cirkvi pre mládež, ktorý oficiálne začína v pondelok 13. novembra a končí 19. novembra. Ide o 14. ročník podujatia, ktoré je z historického pohľadu spojené s odvážnym konaním mladých ľudí v roku 1989 a ich bojom za slobodu a zmenu vtedajšieho totalitného režimu.

Godzone tour

Ďalším podujatím v priebehu budúceho týždňa bude Godzone tour. V Brezne sa ho môžete zúčastniť 15. novembra 2017 o 18:00 h Brezno, Aréna.

Tím projektu navštívi mestá Poprad, Košice, Brezno, Žilinu, Bratislavu a tiež Prahu, kde bude prebiehať dobrovoľnícka činnosť na pomoc charitným centrám a neziskovým organizáciám.

Odznejú koncerty na základných a stredných školách, evanjelizácia na námestiach, fotografické výstavy v nákupných centrách a veľké koncerty v športových halách a na zimných štadiónoch. Vlani prišlo na tour viac než 22-tisíc ľudí.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM