Tlačové správy

City breaks - rebríček destinácií, krátke výlety za najlepšiu cenu?

Boli ste za posledný rok príliš dlho doma? Víkendy strávené doma sú zvyčajne po dlhej dobe v práci upokojujúce, no málokoho naplňujú. Víkendový výlet poskytuje príležitosť uniknúť od každodennej rutiny ale aj domácej driny.

Ilustračný obrázok k článku City breaks - rebríček destinácií, krátke výlety za najlepšiu cenu?
Zdroj: Envato

Je to príležitosť načerpať nové sily, perspektívy a okoreniť svoj všedný život.

Prečo si naplánovať dokonalý víkendový pobyt?

Monotónnosť života nejednému z nás poskytuje štruktúru a stabilitu, no po chvíle nás táto nemennosť začne ubíjať, kvôli čomu hľadáme akýkoľvek možný únik. Jedným z takýchto únikov je práve víkendový pobyt. Ak však chcete zažiť skvelý víkend, musíte plánovať, a to dobre. V prvom rade si zvoľte cieľ. Keď ste sa už rozhodli pre svoju destináciu, začnite skúmať všetko, čo by ste tam chceli robiť a určite aj to, čo by ste radšej nenavštívili.

Naplánovať si dokonalý víkend môže byť pomerne náročné. Možno neviete, kam ísť, čo robiť alebo koľko času a peňazí by ste si mali na výlet vyhradiť. Správne plánovanie vám pomôže zostať nad vecou a uistiť sa, že z výletu vyťažíte všetko, čo chcete.

Zdroj: Envato

Ako si naplánovať dokonalý víkendový výlet?

Víkendový výlet je perfektnou príležitosťou, ako si začať opäť užívať život a okoreniť si ho akýmsi mini dobrodružstvom, zatiaľ čo budete môcť tráviť kvalitný čas s vašimi blízkymi. Ako na to:

V prvom rade sa rozhodnite, čo od víkendu chcete.

„Dokonalý“ víkendový pobyt bude pre každého samozrejme iný. Všetko záleží na tom, čo radi robíte, kam presne chcete ísť a taktiež aj od ročného obdobia. Nájdite si čas, čo i len desať až dvadsať minút denne a postupne si vybudujete plániky. Zvažujte, ako by mal váš výlet (ne)vyzerať. Akčný alebo skôr pokojný? Kdesi vzdialenejšie alebo bližšie k domovu? Lietadlá, vlaky alebo autá? Ak preferujete rýchlosť lietadiel, určite nezabudnite na lacné letenky. Preferujete mestskú atmosféru alebo skôr vidiek? Keď si dobre predstavíte, aký typ cesty chcete, napomôže vám to vybrať si aj ideálnu destináciu.

Upresnite si rozpočet a vyhraďte si peniaze vopred

Ešte pred vybratím destinácie si najprv stanovte rozpočet. Ide o rozpis všetkého, čo vám umožní pobyt, presun a všetko späté s trávením času na výlete. Ak je váš rozpočet nižší, je lepšie najprv upresniť rozpočet a od toho sa odraziť, kde by ste chceli resp. mohli stráviť víkend. Ak je rozpočet vyšší, pokojne tento krok preskočte. Väčší rozpočet však nemusí vždy byť lepším! Ak je váš rozpočet nízky, víkend v meste, ktoré je vzdialené len niekoľko hodín jazdy autom od vášho bydliska, môže byť nielen zábavný, bude aj pokojnejší, nakoľko si užijete dlhší čas mimo domova.

Zdroj: Envato

Vyberte si destináciu, dátum a spôsob dopravy

Pre niekoho najľahší, pre iného najťažší krok, najmä v závislosti od toho, či ste už dlhšie rozmýšľali nad tým, kam ísť. Ak túžite navštíviť konkrétne mesto alebo atrakciu, prejdite rovno ku kroku skúmania a rezervácie!

Nadväzujúc na predošlý krok ohľadom vyhradenia si peňazí, budete môcť dátum víkendového pobytu presunúť na neskorší, vyhovujúcejší dátum bez toho aby ste sa museli báť o výpadky v rozpočte.

Nezabudnite však, že dátum môže ovplyvniť toho veľa – niektoré mesiace zvyknú byť sychravejšie, iné suchšie a príliš horúce, turistická sezóna vám môže taktiež zhoršiť zážitky. Asi najvhodnejší dátum bude ten, kedy sa nemusíte ponáhľať, aby nakoniec ku koncu pobytu nedošlo ku fráze „nikdy viac!“. Preto platí, dvakrát merajte, raz režte.

Čo sa týka spôsobu dopravy, všetky majú svoje plusy aj mínusy, ak však plánujete ísť niekam mimo SR a chcete sa tam dostať čo najrýchlejšie a najlacnejšie, lacné letenky z Bratislavy vám v tom môžu jednoznačne pomôcť. Vlaky sú spoľahlivé a vhodné pre kratšie cesty, zatiaľ čo automobil je skvelý pre presun svojej vlastnej výstroje a skôr rodinné výlety.

Analyzujte destináciu a zarezervujte si miesta

Keď už ste sa rozhodli, kam chcete ísť, je na čase zistiť, aké máte možnosti a „zosynchroni­zovať“ ich so svojimi záujmami či záujmami rodiny, a rovnako si zarezervovať lôžka na základe vášho rozpočtu a dátumu. Reštaurácie, kaviarne, aquaparky, lyžiarske strediská, historické pamiatky, festivaly… Dbajte rovnako na to, koľko času v jednotlivých atrakciách budete tráviť!

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: esky.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM