Tlačové správy

Ako sa repasujú vysokozdvižné vozíky

Zefektívnenie skladu je snom každého podnikateľa, ktorý ho pre chod svojej firmy potrebuje.

Ilustračný obrázok k článku Ako sa repasujú vysokozdvižné vozíky
Zdroj: TASR

Tak ako je regálový systém neoddeliteľnou súčasťou každého väčšieho skladu, tak rovnako v ňom nesmie chýbať ani manipulačná technika – vysokozdvižné, nízkozdvižné či paletové vozíky. Záleží od typu a veľkosti skladu, každopádne však skladníci potrebujú poriadne silnú pomocnú ruku, aby svoju prácu zvládli a jednou takou je kvalitná „zdvižka“. No čo robiť v takom prípade, že do nej nechcete investovať celý majetok firmy? Poobzerajte sa po repasovanom vozíku od spoločnosti Jungheinrich, ktorý je výnimočný svojou kvalitou a technickým stavom. Ako takýto repas prebieha?

Rozhodnutie o vhodnosti repasu

O tom, či má vozík šancu na svoj druhý život, sa rozhoduje dôkladnou kontrolou. Túto druhú šancu dostanú iba jazdené vozíky v najlepšom stave. Následne je vozík privezený na vstupnú prehliadku, ktorá rozhodne o tom, čo všetko je potrebné vymeniť. Tie najviac namáhané diely sa vymieňajú automaticky, bez akejkoľvek kontroly. Následne sa vozík rozloží do posledného dielu, všetky kvapaliny – brzdová, hydraulická – sa ekologicky zlikvidujú a ostatné diely sa vyčistia a po vyčistení sa rozhodne o tom, ktoré diely treba ešte dodatočne vymeniť.

Demontáž vidlice a nahodenie do nového šatu

Zdvíhacie zariadenie ide dole, aby sa mohli vymeniť hydraulické hadice , reťaze a ložiská. Čo sa deje naozaj takmer v každom prípade, pretože tieto časti tiež patria medzi najviac namáhané. Následne sa vozík zatmelí, vybrúsi a nalakuje. Po tomto kroku môže byť aj pre niektorých odborníkov problém rozoznať nový vysokozdvižný vozík od starého.

Zmontovanie a záverečné úpravy

Keď je vozík vyčistený, má nové náhradné diely a vyzerá ako nový, je čas opäť ho dať dokopy. Nasleduje fáza skladania a dolaďovania výkonu. To však nie je všetko, aby sa technici spoločnosti Jungheinrich uistili, že do predaja pôjde vozík v skutočne vynikajúcej kvalite, musí absolvovať výstupnú kontrolu a záťažový test, ak je všetko v poriadku, až vtedy je takýto jazdený vozík zaradený do predaja.

foto: ilustračná

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM