Iné športy

Ohromný úspech bystrického džudistu: Benjamín vybojoval zlato z európskeho pohára

Krásny výsledok sa podaril juniorskému reprezentantovi Benjamínovi Maťašejemu z ŠK DUKLA Banská Bystrica, ktorý prvýkrát zápasil vo vyššej váhovej kategórii do 100 kg.

Ilustračný obrázok k článku Ohromný úspech bystrického džudistu: Benjamín vybojoval zlato z európskeho pohára
5
Galéria
Zdroj: Costas Lakafossis, EJU

Slovenská juniorská reprezentácia v džude sa cez víkend 26. – 27. marca 2022 zúčastnila európskeho pohára Athens european junior cup 2022, odkiaľ si po výbornom výkone Benjamína Maťašeje priviezli zlatú medailu. Informoval o tom Ján Gregor, tréner VŠC DUKLA Banská Bystrica a reprezentačný tréner SZJ.

Zlatý úspech

Na turnaji sa predstavili štyria pretekári ŠK DUKLA Banská Bystrica. „Bol to prvý štart na Európskom juniorskom pohári v roku 2022, ktorý bol aj jedným z nominačných turnajov na tohtoročné juniorské Majstrovstvá sveta v Ekvádore a Majstrovstvá Európy juniorov v Prahe,“ uviedol Gegor.

Krásny výsledok sa tentokrát podaril juniorskému reprezentantovi Benjamínovi Maťašejemu z ŠK DUKLA Banská Bystrica, ktorý prvýkrát zápasil vo vyššej váhovej kategórii do 100 kg. „Benjamín v prvom kole nastúpil proti pretekárovi z Turecka Akkusovi, ktorého dokázal poraziť tesne pred časovým limitom na IPPON. V druhom kole sa stretol so zápasníkom z Českej republiky Dávidom Dudy, s ktorým po napínavom a dlhom súboji, ktorý sa preniesol až do predĺženia dokázal zvíťaziť a tým si zabezpečiť miesto v semifinále. V semifinále zdolal súpera z Francúzka taktiež až v predĺžení na 3× SHIDO. Vo finálovom súboji Benjamín po výbornom taktickom výkone zabojoval a po predĺžení hodil súpera z Azerbajdžanu na IPPON čím vybojoval zlatú medailu“ zhodnotil tréner juniorskej reprezentácie Jozef Krnáč.

Ako sa darilo ostatným?

Prvý nasadený vo váhe –100 kg Viktor Adám, ktorý v tejto kategórii obsadil v minulom roku 5. miesto na Majstrovstvách sveta juniorov a aj na Majstrovstvách Európy juniorov prehral v 2. kole s francúzskym reprezentantom. Vyhrával od prvých sekúnd, kedy parádne hodil súpera na wazari, avšak zrazili sa pritom hlavami a neskôr sa začal cítiť zle. Z ďalších bojov musel odstúpiť pre podozrenie s otrasu mozgu.

Alex Maruška vo váhe –81 kg mal obmedzenú prípravu, keďže je v maturitnom ročníku a musel zabrať aj v škole. 9. miesto je pre neho dobrým štartom do novej sezóny, kedy sa už bude môcť riadne pripravovať na dôležité vrcholy roka. Vyhral dva cenné súboje a neskôr prehral vo svojich zápasoch po vyrovnaných bojoch.

Pre Emu Fízelovú to bol prvý štart v juniorskej kategórii, kde sa zatiaľ oťukávala a získala premiérové 9. miesto. V prvom kole zdolala súperku z Veľkej Británie Devallovú. Po prehre v druhom zápase ju potiahla víťazka skupiny, turecká pretekárka Afyonlu do repasáže, kde sa je nepodarilo deklasovať nakoniec bronzovú francúzsku Zihri. Bola to pre ňu dobrá skúsenosť a vidno, že sa ani v juniorskej kategórii nestratí. Bol to jej prvý štart na súťaži od zranenia ramena v júli minulého roka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

OBRAZOM: Zlato z európskeho pohára pre juniorského džudistu Benjamína Maťašeje
5
Galéria
Zdroj: Costas Lakafossis, EJU
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM