Monika Obrtalová Rôzne

Oheň nad Starými Horami už hasí 75 hasičov

Aj keď sa zdalo, že požiar, ktorý sa v lese nad Starými Horami rozhorel vo štvrtok 21. apríla popoludní sa večer podarilo lokalizovať, dnešné predpoludnie ukázalo, že oheň sa stále šíri. V súčasnosti sa na jeho hasení podieľa asi 75 hasičov z banskob

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Banskej Bystrici Bibiána Bendíková, v súčasnosti les na svahoch hôr v oblasti Horného Jelenca opäť horí. //„Hasiči zasahujú v ťažko prístupnom teréne, keď okrem ohňa a dymu z horiaceho lístia, kríkov a stromov ich ohrozujú aj zosúvajúce sa skaly,“ //povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Banskej Bystrici Bibiána Bendíková.

Popoludní zasadal aj krízový štáb. Krajský riaditeľ HaZZ z Banskej Bystrice, ktorý zásah riadi rozhodol, že muži ostanú v teréne do neskorých večerných hodín. „Oheň momentálne horí na území o rozlohe asi 1,5 hektára,“ pripomenula Bendíková.

Na tomto istom mieste vypukol požiar aj 10. apríla. Rozšíril sa až na 100 ha lesa. Vtedy zasahovalo 178 príslušníkov HaZZ a tiež vrtuľníky ministerstva vnútra a ministerstva obrany. Uhasiť sa ho podarilo 12. apríla.

Zdroj: TASR

Už asi 75 hasičov z banskobystrického a žilinského kraja sa v súčasnosti podieľa na hasení lesného porastu v oblasti Horného Jelenca neďaleko Starých Hôr.

poziar_opat
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM