Michal Majer Rôzne

Oheň nad Starými Horami sa už podarilo uhasiť

Oheň, ktorý zachvátil lesný porast v oblasti Horného Jelenca neďaleko Starých Hôr sa v noci a dnes dopoludnia podarilo uhasiť. Asi 30 hasičov za pomoci dvoch cisterien a ručnej hasičskej techniky v súčasnosti ešte doháša tlejúce pne a obhorené stromy

Oheň sa rozhorel vo štvrtok, 21. apríla popoludní a zasiahol asi dva hektáre lesa. Aj keď sa ho večer podarilo lokalizovať, horieť začal opäť v piatok, 22. apríla predpoludním. Popoludní už na mieste zasahovalo asi 75 hasičov z banskobystrického a žilinského kraja. Hasičom sťažoval prácu ťažko prístupný terén, keď okrem ohňa a dymu z horiaceho lístia, kríkov a stromov ich ohrozovali aj zosúvajúce sa skaly.

Popoludní zasadal aj krízový štáb. Krajský riaditeľ HaZZ z Banskej Bystrice, ktorý zásah riadi rozhodol, že muži ostanú v teréne do neskorých večerných hodín. Cez noc monitorovalo územie desať hasičov. Škody zatiaľ majitelia nevyčíslili. Známe nie sú ani príčiny požiaru.

Na tomto istom mieste vypukol požiar aj 10. apríla. Rozšíril sa až na 100 ha lesa. Vtedy zasahovalo 178 príslušníkov HaZZ a tiež vrtuľníky ministerstva vnútra a ministerstva obrany. Uhasiť sa ho podarilo 12. apríla.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM