Jakub Forgács Kultúra

Odštartujte marec so šikovným PREHĽADOM: Skočte "do Afriky" aj na nadupané koncerty

Kam v Bystrici? Ako môžete prežiť najbližších sedem dní? Vybrali sme pre vás to naj, čo sa chystá v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Odštartujte marec so šikovným PREHĽADOM: Skočte "do Afriky" aj na nadupané koncerty
43
Galéria
Zdroj: Zuzana Balenčin

HOSŤ DIVADLA – MILAN TOMÁŠIK: PORKM

2. marca 2020 o 19:00, Divadlo Štúdio tanca

Na začiatku divadelno-tanečnej performancie, vytvorenej v spolupráci režiséra Jakuba Mudráka a choreografa Milana Tomášika, stojí slovo pokrm. Zdanlivo archaické slovo vypovedá o duchovnom pokrme v kontraste s tým pozemským, prirodzene potrebným. Autorská výpoveď o našej každodennosti, súžití, neustálom pohybe myšlienok a o nepredvídateľných emóciách.

MALÝ PRINC

2. marca 2020 o 19:00, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Malý princ – rozprávka pre dospelých. Malý princ – filozofický traktát pre deti. Obe označenia sa používajú a obe sú výstižne. Toto dielo skutočne dokáže zaujať deti a rovnako uspokojiť dospelého čitateľa. A pre obe cieľové skupiny má zásadné posolstvo. Pre každú iné. Dospelých nabáda aby sa učili od detí a deťom naopak ukazuje, že nie všetko, čo dospelí vravia či robia, musí byť vždy správne.

CESTOVATEĽSKÝ UTOROK: ZA VTÁKMI MAROKA A ZÁPADNEJ SAHARY

3. marca 2020 o 16:30, Tihányiovský kaštieľ

Obľúbené utorkové stretnutia v Tihányiovskom kaštieli so slovenskými svetobežníkmi pokračujú aj v marci. Tentokrát sa spolu s ornitológom Stanislavom Harvančíkom vydáte na cestu za vtákmi Maroka a Západnej Afriky.

SMEJKO A TANCULIENKA

4. marca 2020 o 17:00, Aula SZU

Piate výročie populárnej dvojice Smejko a Tanculienka oslávite najväčšími rozprávkovými a tanečnými hitmi. Predstavenie je vhodné pre všetkých od dvoch rokov.

DANA DINKOVÁ, BRANISLAV KOSTKA – ÉDITH PIAF (1. premiéra)

4. marca 2020 o 18:30, Štátna opera

Hudobno-dramatické a tanečné dielo. V hlavnej úlohe Edith Piaf sa predstaví herečka Mariana Mackurová.

MONOLÓGY NA DOMA

4. marca 2020 o 19:00, Bábkové divadlo na Rázcestí

Hra renomovanej nemeckej dramatičky a režisérky Ingrid Lausund po prvýkrát na Slovensku. Výber monológov Čajník, Posteľ a Doplnky.

VINX feat. BASOSTROJ (USA/SK)

6. marca 2020 o 20:00, Ateliér Babylon

VINX je jedným z najnadanejších spevákov a improvizátorov súčasnosti. Jeho repertoár sa pohybuje od jazzu, funku až po bossanovu. Počas svojej kariéry spolupracoval s umelcami ako: Stevie Wonder, Sting, Herbie Hancock, Sheryl Crow, Brandford Marsalis, Ernie Watts, Taj Mahal, Ricki Lee Jones, Cassandra Wilson, Cher a mnohí ďalší. Bol frontmanom kultovej kapely 90tych rokov Jungle Funk.

LEA TOUR

6. marca 2020 o 18:00, Aula SZU

Mimo gymnastickú exhibíciu, ktorú ste už mohli vídať na akciách a videách, vám Lea predvedie akrobatickou show, ktorú trénuje špeciálne pre tour. Jedná sa o veľmi náročný šport Aerial Hoop, kde balansuje v ťažkých prvkoch na zavesenom kruhu.

POLEMIC & MEDIAL BANANA

6. marca 2020 o 19:00, Urban spot

Dve ikony slovenského ska a reggae, spájajú sily a na jar 2020 vyrážajú na spoločné klubové turné. Počas veľkolepej spoločnej show odohrajú obe kapely svoje najväčšie hity, ale predstavia aj nejaké novinky z pripravovaných albumov.

TITANIC & LUNATIC GODS – TOUR 2020

6. marca 2020 o 19:00, Klub 77

„Brnenský metalový drak“ Československá metalová legenda Titanic a „Fatranskí zbojníci“ atmo-folk blackmetallers Lunatic Gods z Turca vyrážajú na spoločné SK/CZ tour. Jedna zo zastávok je práve v Bystrici.

SINGLE PÁRTY (ZOZNAMOVACÍ VEČIEROK)

Do 7. marca 2020 o 20:00, Pajami café & bar

Ste aktuálne single? Príďte spoznať nezadaných ľudí na zoznamovací večierok.

ZOČI VOČI – S TEBOU IDEM ĎALEJ TOUR

7. marca 2020 o 20:00, Klub 77

Mnoho fanúšikov si od kapely Zoči Voči aj po rokoch žiada na koncertoch skladby z prvého albumu. A práve na tomto turné si budú môcť vypočuť kompletný. Okrem debutu odznejú aj najväčšie hity z nasledujúcich albumov.

ALY & FILA – OPEN TO CLOSE V MINISTRY OF FUN

7. marca 2020 o 21:00, Ministry of Fun Banská Bystrica

Egyptské trance duo známe hlavne svojou rádio show Future Sound of Egypt prichádza prvýkrát do Ministry. Fanúšikovia trance music, pripravte sa na špeciálny „open to close“ set.

BATOLÁRIUM

8. marca 2020 o 10:00, Bábkové divadlo na Rázcestí

Najmladší divadelný projekt na Slovensku! Interaktívne predstavenie pre batoľatá a ich rodičov. Pre batoľatá od desiatich mesiacov do troch rokov.

O CHLAPCOVI, KTORÝ VYMENIL SVOJU ČIAPKU ZA ČOKOLÁDU

8. marca 2020 o 16:00, Bábkové divadlo na Rázcestí

Protiklamárska rozprávka o zamrznutých ušiach, zlom škriatkovi a dobrých palacinkách. Prvé slovenské uvedenie autorského príbehu švajčiarskeho pedagóga, divadelníka, psychológa Jakoba Streita.

RÓMEO+JÚLIA

8. marca 2020 o 19:00, Športová hala DUKLA na Štiavničkách

Obnovená premiéra jedného z najúspešnejších diel Slovenského Divadla Tanca , ktorému tlieskali diváci na celom svete. Multimediálne predstavenie spájajúce moderný balet s filmom.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Zima v Bystrici, snehu nikde
43
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM