Monika Obrtalová Krimi

Od 8.00 do 12.00. Najviac nehôd v Bystrici je dopoludnia

Dopravná polícia zaevidovala v júli v okrese Banská Bystrica 20 dopravných nehôd, čo je v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom pokles o osem nehôd. Pri dopravných nehodách sa 14 osôb zranilo, z toho jedna ťažko. Informovala o tom banskobystrická kraj

Celková škoda, ktorá vznikla pri dopravných nehodách, je odhadnutá na viac ako 41.000 eur. Požitie alkoholických nápojov u vinníkov dopravných nehôd bolo zistené v štyroch prípadoch. Z celkového počtu dopravných nehôd 18 zavinili vodiči motorových vozidiel, jednu cyklistka a jednu zver.

Najnehodovejšími dňami boli pondelok, utorok a štvrtok. Najviac dopravných nehôd sa stalo medzi 8.00 až 12.00 h. Príčinou siedmich dopravných nehôd bolo nedanie prednosti v jazde, šiestich porušenie základných povinností, príčinou troch nehôd bol nesprávny spôsob jazdy a ďalších troch neprispôsobenie rýchlosti jazdy.

Dopravná nehodovosť v júli v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom klesla. Podľa hovorkyne aj napriek tomu budú príslušníci dopravnej polície naďalej dohliadať na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky všetkými jej účastníkmi na cestách v celom banskobystrickom okrese.

bystrica24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM