Monika Földešiová Od Vás

Očitý svedok v krajine 2 krvavých útokov

Včera otriasli jedným zo škandidávskych štátov rovno dve tragédie – výbuch bomby a streľba do živých terčov. Obe si vyžiadali spolu 92 mŕtvych, z toho 7 obetí bombového útoku. V Osle bol v tom čase aj František z Nitry.

„Budovou najpredávanejšieho nórskeho bulvárneho denníka VG (Verdens Gang) otriasol v piatok silný výbuch. Tlaková vlna vybila okná na budove ako aj neďalekom sídle vlády,“ píše sa na stránke www.webnoviny.sk. My sme sa na situáciu pozreli okom Františka z Nitry://„Je tu veľmi veľký chaos, šok, ľudia nie sú na útoky zvyknutí. Naposledy tu bol väčší konflikt počas 2. svetovej vojny,“// vysvetľuje vnímanie domáceho obyvateľstva František.

Ten pracuje v metropole Oslo ako vodič mestskej autobusovej dopravy, v čase incidentu sa práve vracal z práce. O útokoch sa dozvedel až doma od kolegu. „Priestory výbuchu uzavreli a momentálne jazdia kolegovia obchádzkovou trasou, včera záchranné zložky použili autobusy ako ambulanciu na ošetrenie zranených,“ uviedol exkluzívne pre náš portál František. Ako na koniec nášho rozhovoru podotkol, paradoxne „v tom čase nešiel okolo žiadny mestský autobus, za iných okolností jazdíme tadiaľ každých 5 minút, niekedy aj dvaja za sebou.“

Foto: SITA, súkromný archív Františka

utoky v norsku
13
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM