Jakub Forgács Správy

Oči opustených havkáčov sršali radosťou: Sledujte, akého venčenia sa psíkovia dočkali...

Aj nechcené psíky a ďalšie opustené zvieratká z Banskej Bystrice a Zvolena mohli zažiť aspoň na pár chvíľ, aké je to, mať pána. Vďaka nevšednej akcii sa pre ne vyzbierali nielen rôzne stovky kíl krmiva, koberce či hračky.

Ilustračný obrázok k článku Oči opustených havkáčov sršali radosťou: Sledujte, akého venčenia sa psíkovia dočkali...
Zdroj: TASR

Približne 300 kilogramov krmiva a rôznych dobrôt pre psov, ale aj deky, plachty, uteráky, koberce a hračky sa vyzbierali v Karanténnej stanici mesta Banská Bystrica so sídlom vo Zvolene počas akcie Veľkonočné venčenie.

„Akcia dopadla vynikajúco. Ľuďom sa podobné iniciatívy veľmi páčia, dôkazom bola aj vysoká účasť,“ uviedla hovorkyňa Mestského úradu v Banskej Bystrici Zdenka Sekerešová.

Ľudia si vymieňali psíkov na venčenie rovno pred bránou stanice. „Tí, ktorí museli čakať, aby dostali zviera na prechádzku, sa mohli zatiaľ občerstviť a pri tom sme im odpovedali na otázky o fungovaní stanice a o jednotlivých zverencoch,“ priblížila hovorkyňa. Karanténna stanica podobnú akciu zorganizovala aj pred vianočnými sviatkami.

Kapacita stanice je 60 psov a desať mačiek. Stanica ročne prichýli okolo 280 psov, umiestniť sa podarí všetky. Na jej financovaní sa podieľajú spoločne samosprávy vo Zvolene aj v Banskej Bystrici.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM