Jakub Forgács Šport

Ocenenie pre bystrických atlétov: Armádnymi osobnosťami sú chodec Tóth a tréner Benčík

Ku koncu roka sa všade bilancuje a o slovo sa hlásia rôzne vyhodnotenia a ankety. Rovnako tak to bolo aj v armádnom stredisku Dukla, kde sa na základe výsledkov najvýraznejšími osobnosťami v internom bilancovaní atletiky stali chodec Matej Tóth a tréner Juraj Benčík.

Ilustračný obrázok k článku Ocenenie pre bystrických atlétov: Armádnymi osobnosťami sú chodec Tóth a tréner Benčík
Zdroj: Webnoviny.sk

Atléti vo VŠC Dukla sú už tradične výraznými nositeľmi úspešnosti. „Matej Tóth teraz jasne vyčnieval, dôvodom bolo samozrejme jeho piate miesto na majstrovstvách sveta v Moskve,“ povedal šéf atletickej skupiny v Dukle Radovan Mišík. „So sezónou sme spokojní, na vrchole roka majstrovstvách sveta v Moskve štartovalo od nás osem z 11 atlétov. Na jednej strane sme dosiahli štandardne vysoký priemer, na druhej si uvedomujeme, že je to aj naša povinnosť,“ dodal.

Potešilo aj umiestnenie Dany Velďákovej

V ročnom poobhliadnutí okrem Mateja Tótha sa cení aj finálové umiestenie 11. trojskokanky Dany Velďákovej na MS. Za očakávaním zaostala kladivárka Martina Hrašnová, od ktorej sa takisto v Moskve očakával finálový prienik.

Na HME v Göteborgu mohli taktiež skončiť výraznejšie, pretože z piatich atlétov vydolovali len 10. a 12. miesto. „Na mládežnícke vrcholy sme na svetový a európske šampionáty pripravili deviatich. Aj keď prioritu pre nás znamenajú dospelí, bez generačnej nadväznosti by sme išli sami proti sebe, preto je pre nás dôležité venovať sa aj tejto kategórii,“ dodal Mišík.

Najväčšie nádeje vkladajú opäť do Tótha

Na budúci rok inšpiruje armádne stredisko najmä augustový európsky šampionát v Zürichu a ako povedal Radovan Mišík, sezónu by radi ozdobili prívlastkom medailová. „Najviac sa spoliehame na Mateja Tótha, ktorý si už vyhradil miesto vo svetovej špičke a vzácny kov by si naozaj zaslúžil,“ uviedol.

Tréner Juraj Benčík sa na sklonku tohto roka stiahol trochu do úzadia, chodeckú skupinku s Matejom Tóthom odovzdal od 1. októbra trénerovi Matejovi Spišiakovi a venuje sa predovšetkým mladým talentom. „Aj preto je zrejmé, že za najúspešnejšieho trénera ma vyhlásili poslednýkrát. Nastal čas, keď náklad potiahnu mladší,“ skonštatoval.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM