Marcel Páleš Šport

Ocenená banskobystrická basketbalová ténerka: Je ľahké vzdať sa na začiatku!

Stojí za to zabojovať! Prečítajte si krátky rozhovor so Zuzanou Borgulovou (34), úspešnou basketbalovou trénerkou. Nedávno si ju naše mesto uctilo ocenením.

Ilustračný obrázok k článku Ocenená banskobystrická basketbalová ténerka: Je ľahké vzdať sa na začiatku!
Zdroj: Dnes24.sk

– Ako vnímate ocenenie mestom?

Je to veľmi milé, keď niekto pozitívne ocení Vašu prácu, preto som naozaj rada, že mesto takto zareagovalo a ocenilo moju vykonanú prácu.

– Prirástla Vám Banská Bystrica k srdcu?

V Banskej Bystrici som sa narodila a prežila takmer celý život. Je to pre mňa domov, kde mám prácu, rodinu, priateľov a zo všetkých strán krásnu prírodu.

– Za Vašou prácou je aj drina, alebo išlo všetko hladko?

Samozrejme, že nešlo všetko úplne hladko, problémy boli hlavne finančné. Podarilo sa nám s nimi vysporiadať za pomoci Športového gymnázia a Katedry telesnej výchovy a športu na UMB. Príprava bola naozaj v skromných podmienkach, no potom sme si všetci – realizačný tím a aj hráčky – o to viac vážili úspech, ktorý sme dosiahli.

– Pri náročnejších momentoch Vám čo pomáhalo nevzdať sa, poprípade prekonať stres a rôznu záťaž?

V prvom rade to boli moji kolegovia, ktorí tvorili realizačný tím a rodina, ktorá ma neustále podporuje. A, samozrejme, túžba dokázať okoliu, že aké sú hráčky, ktoré väčšina basketbalovej verejnosti odpisovala na neúspech. Je veľmi ľahké vzdať sa hneď na začiatku, no stojí za to zabojovať a dokázať, že tvrdou prácou, vytrvalosťou a kúskom šťastia sa dá uspieť aj na medzinárodnej úrovni.

– Ako vnímate šport v súčasnej dobe, keď najmä mladí sú zvádzaní rôznymi vymoženosťami?

Dôležité je, ako oslovíte a prilákate deti. Ten, kto má rád šport, si naň nájde čas aj popri iných lákadlách. Basketbal dáva deťom oveľa väčšie hodnoty ako počítač či televízia- dáva im radosť, pocit úspechu a hlavne priateľstvá, ktoré sa vytvoria v kolektíve.

– Odkážete niečo čitateľom?

Nikdy nie je neskoro začať so športom. Športujte v každom veku! Prináša radosť a život sa zdá potom veselší a krajší.

Borgulová
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM