Monika Obrtalová Kultúra

Očarujúce Chorvátsko možno zaujme aj vás

V Átriu Štátnej vedeckej knižnice sa zajtra o 15.00 hodine uskutoční v spolupráci s Veľvyslanectvom Chorvátskej republiky na Slovensku vernisáž výstavy chorvátskeho fotografa Marka Vrdoljaka - Očarujúce Chorvátsko, za účasti mimoriadneho a splnomocne

Autor fotografií sa narodil v roku 1973 v Záhrebe, je majiteľom firmy Five Stars Ltd., kde pôsobí ako editor publikácií a koordinátor mnohých projektov, ktoré prezentujú krásy Chorvátska doma a v zahraničí takmer desať rokov. Publikoval svoje fotografie v monografiách Národný park Brijuni, Očarujúce Chorvátsko, Národný park Risnjak a iných. V súčasnosti pracuje na oficiálnom archíve fotografií Rijeky a propagácie Záhrebu a záhrebskej oblasti prostredníctvom fil­mu.

Marko Vrdoljak získal veľké uznanie za svoju prácu podpisom zmluvy s Ministerstvom zahraničných vecí a európskej integrácie Chorvátskej republiky, zahŕňa organizáciu dvoch výstav s názvom Očarujúce Chorvátsko, ktorá zobrazuje snímky zo všetkých častí Chorvátska a prezentácie krásy tejto krajiny vo svete. Marko Vrdoljak predstavil svoje diela na výstavách v Chorvátsku, ale aj v USA, Taliansku, Litve a Poľsku. Výstava je otvorená do 2. decembra 2011.

Zdroj: ŠVK Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM