Marcel Páleš Správy

Očakávanie veľkej vody v kraji: Pripravené sú člny aj špeciálne obleky

Situácia v počasí môže dospieť k mimoriadnym udalostiam. Preto boli včera prijaté konkrétne opatrenia Hasičského a záchranného zboru...

Ilustračný obrázok k článku Očakávanie veľkej vody v kraji: Pripravené sú člny aj špeciálne obleky
Zdroj: TASR

Ako informoval npor. Erik Piater z Krajského riaditeľstva HaZZ v B. Bystrici, na všetkých hasičských staniciach v rámci Banskobystrického kraja vykonávajú príslušníci Hasičského a záchranného zboru službu v 100 % početných stavoch na každej zmene.

„Celkovo je pripravených 142 príslušníkov a riadiaci funkcionári, ktorí budú okamžite nasadení v prípade, že dôjde k vzniku nejakej udalosti v súvislosti s poveternostnými a hydrologickými podmienkami. Zároveň ďalších 71 príslušníkov HaZZ majú nariadenú pohotovosť „na telefóne“ a v prípade potreby budú v krátkom čase pripravený na nasadenie,“ uviedol Piater.

Zároveň boli preskúšané a pripravené všetky prostriedky povodňovej záchrannej služby HaZZ. „Na ochranu života, zdravia a majetku občanov na území Banskobystrického kraja je pripravených 13 člnov, 36 plávajúcich čerpadiel, 26 kalových čerpadiel, 17 prenosných čerpadiel a 9 špeciálnych oblekov a potápačská skupina…“ opísal opatrenia Piater.

Navyše, včera vo večerných hodinách boli na Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru vo Zvolene dislokovaní šiesti príslušníci Záchrannej brigády v Humennom s prostriedkami vysokokapacitného odčerpávania. Tí budú v prípade potreby nasadení na odčerpávanie na najviac postihnutom mieste v rámci SR.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM