Kornel Kubík Šport

Obrovský úspech Richarda Gondu (19): Stal sa šampiónom vo formule 3!

Banskobystrický automobilový pretekár Richard Gonda naplnil očakávania a získal titul šampióna v európskej Formule 3 Open Cup. V predposledných pretekoch sezóny na španielskom okruhu Catalunya pri Barcelone skončil v triede F308 na 3. mieste pred svojim rivalom v boji o titul Britom Twynhamom.

Ilustračný obrázok k článku Obrovský úspech Richarda Gondu (19): Stal sa šampiónom vo formule 3!
Foto: Kornel Kubík

V celkovom poradí tak jazdec tímu Drivex navýšil svoj náskok na 15 bodov, a tak mu pred poslednou jazdou roka už majstrovský titul nik nevezme.

Po smole v kvalifikácii, keď Gonda nemohol dokončiť posledné najrýchlejšie kolo pre defekt a zajazdil tretí čas, prišli výborné preteky. Slovák odštartoval rozumne, v prvej šikane si dal pozor a vyhol sa prípadnej kolízii. Zo šiesteho miesta v triede F308 potom útočil a v priamom súboji o 3. miesto zdolal aj Camerona Twynhama. V cieli mu teda patrilo ďalších 6 bodov a 15-bodový náskok na 1. mieste Championship Copa.

V cieli ho už členovia tímu Drivex vítali s tabuľkou šampióna a oslavy sa mohli začať. Devätnásťročný Banskobystričan neskrýval radosť: „Po veľmi problémovej kvalifikácii som mal 4. miesto na štarte, ktorá však reálne neodzrkadľovala našu rýchlosť, takže som vedel, že v pretekoch budeme mat možnosť bojovať o pódium. Nakoniec všetko vyšlo ako malo, ďakujem za podporu celej mojej rodine, priateľke, tímu a všetkým, ktorí ma po cely rok povzbudzovali. Som nesmierne šťastný.“

O úspešnej športovej kariére Richarda Gondu si môžete prečítať TU.

Foto: facebook.com

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM