Aktualizované Jakub Forgács Krimi

Obrovská tragédia v Podbrezovej. V železiarňach zahynul muž (†44)!

Pondelok poznačila tragická udalosť! V Železiarňach Podbrezová vyhasol život muža. Čo sa podľa predbežných informácií stalo na mieste?

Ilustračný obrázok k článku Obrovská tragédia v Podbrezovej. V železiarňach zahynul muž (†44)!
5
Galéria
Zdroj: TASR

V železiarňach v Podbrezovej sa dnes ráno stala tragédia. Ako informuje portál cas.sk, 44-ročný pracovník železiarní spadol cez šachtu na odpad do horúceho železa s teplotou okolo 1500 stupňov Celzia.

Podľa predbežných zistení Ján meral teplotu horúceho železa. Jeho kolega mal do neho naraziť pracovným strojom tak nešťastne, že Ján sa prepadol cez šachtu.

Tragické úmrtie zamestnanca Železiarní Podbrezová (ŽP) potvrdila aj samotná spoločnosť ŽP. Ako konštatuje vo svojom vyjadrení, smrteľný úraz sa stal v prevádzkarni Oceliareň a utrpel ho 44-ročný zamestnanec podbrezovských Železiarní.

„Prípad vyšetruje polícia a pracovníci Inšpektorátu práce Banská Bystrica v súčinnosti s odborom Bezpečnosti práce a životného prostredia ŽP, a. s. Vedenie spoločnosti ŽP vyslovuje hlbokú ľútosť a úprimnú sústrasť rodine,“ uvádza sa v stanovisku.

Ako uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a v prípade bola nariadená súdna pitva. Nebohý bol z Mýta pod Ďumbierom a podľa polície k jeho smrti došlo pri vykonávaní pracovnej činnosti pri elektrickej oblúkovej peci. Okolnosti úmrtia vyšetrujú.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Železiarne Podbrezová
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM