Michal Majer Rôzne

Obrie bábky opäť zožali úspech

Cez víkend ste mohli na Námestí SNP stretnúť trojicu Kameňožrút, Lomidrevo a Valibuk, ale aj Jánošíka v sprievode zbojníkov. Sobota 14. augusta totiž patrila druhému ročníku divadelného podujatia s netradičným názvom Obrie bábky. Po minuloročnom úspe

Návštevníci mohli na námestí vidieť až sedem rozprávok v nadrozmerných veľkostiach. Akciu odštartovalo predstavenie Veľká rodinka, ktorá sa s nezbedným dieťaťom vybrala na prechádzku námestím. O rozruch sa postarala aj rozprávka Cirkus obrov na chodúľoch, do ktorej sa neváhali zapojiť ani tí najmenší. “Záujem o takýto typ predstavení stále rastie. Minulý rok sme zožali veľký úspech, a preto sme chceli toto podujatie zopakovať. Je to niečo iné ako klasické divadlo, a to sa ľuďom páči,” povedala na adresu celej akcie Ingrid Hajdučková z banskobystrického Parku kultúry a oddychu, ktorý podujatie zorganizoval.

Najväčší úspech medzi prítomnými zožalo predstavenie Kameňožrút, Lomidrevo a Valibuk a rovnako aj Jánošík a 2000 zbojníkov v podaní Vranovského chodúľového divadla. Niektoré bábky dosahovali dokonca viac ako tri a pol metra a podľa slov organizátorov sa páčili nielen deťom, ale aj dospelým. “Už teraz rozmýšľame, čím prekvapíme divákov nie o rok, ale o tri ďalšie. Stále hľadáme niečo originálne, na čom by sa ľudia zabavili, aj preto máme pre nich do budúcna pripravených viacero prekvapení,” dodala na záver celej akcie ďalšia z organizátoriek.

Zdroj: TASR, moo

Obrie bábky opäť zožali úspech
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM