Monika Obrtalová Kultúra

Obnovená premiéra

Inscenácia Tak dávno som Ti nenapísala patrí v repertoári Divadla Štúdio tanca medzi tie najvýznamnejšie diela. Projekt sa po dvanástich rokoch od uvedenia dočkal obnovenej premiéry, ktorá sa koná už v stredu o 19:00 hodine v novom Divadle Štúdio tan

V čase svojho uvedenia bola inscenácia veľmi pozitívne prijatá zo strany diváckej, ale aj odbornej verejnosti. Tanečná inscenácia rozpráva príbeh štyroch období ženy, ktorými počas svojho života prechádza – od objavenia seba samej, prvých kontaktov s láskou a partnerom, cez obdobie starania sa o domácnosť, až po dozrievanie a uchovávanie si spomienok. Tanec, ktorý upúta a vyjadrí bežné situácie života novým a neočakávaným spôsobom. To všetko aj vďaka spolupráci choreografky Zuzany Hájkovej, hudobného skladateľa Antona Popoviča a scénografa Petra Janků.

O kvalite inscenácie svedčí aj neskorší ohlas v podobe druhého miesta v kategórii najlepšia scénická hudba na festivale DIVADELNÉ DOSKY 2001 a následne v roku 2003 vznik tanečného filmu režisérky Andrei Horečnej s rovnomenným názvom v koprodukcii Protos Production a STV. Časový odstup od pôvodného uvedenia len pridal na aktuálnosti témy. Umelecký súbor divadla od uvedenia v roku 2000 prešiel úplnou výmenou, a tak obnovená premiéra bude aj konfrontáciou tanečnej interpretácie.

Hudobný skladateľ Anton Popovič upravil pôvodnú hudbu a prispôsobil ju moderným zvukovým podmienkam. A v neposlednom rade aj nový priestor Divadla Štúdio tanca dáva tanečnej inscenácii nový šat. Divadlo Štúdio tanca pozýva 8. februára na obnovenú premiéru a následne 24. februára na prvú reprízu nevšedného tanca o všedných veciach.

Zdroj: Štúdio tanca

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM