Jakub Forgács Krimi

Obmedzenia v Bystrici sa predlžujú: Kadiaľ vedú obchádzky?

Dopravný inšpektorát žiada nielen vodičov, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky o disciplinované a ohľaduplné správanie a tiež o zvýšenú trpezlivosť.

Ilustračný obrázok k článku Obmedzenia v Bystrici sa predlžujú: Kadiaľ vedú obchádzky?
4
Galéria

Polícia v Banskej Bystrici informuje všetkých vodičov o úplnej uzávierke cesty č. II/591 na ul. 9. mája v Banskej Bystrici, v úseku od križovatky s cestou č. I/66 po križovatku s miestnou komunikáciou s ul. Bellušovou a Pod Urpínom.

„Úsek cesty č. II/591 je uzavretý a uzávierka cesty potrvá do 30. 9. 2020,“ píšu muži zákona na svojej krajskej facebookovej stránke.

Obchádzka uzavretého úseku cesty č. II/591 pre dopravu, vrátane tranzitu smerom na Hornú Mičinú s cieľom Veľký Krtíš a späť, vedie cez:

  • svetelne riadenú križovatku na ceste č. I/66 v blízkosti autobusovej stanice Banská Bystrica,
  • okružnú križovatku pri autobusovej stanici, po ul. Golianova a po ul. Mičinská cesta s napojením na cestu č. II/591 pri betonárke.

Obchádzka uzavretého úseku cesty č. II/591 v jednom smere jazdy pre motorové vozidlá s hmotnosťou do 3,5 t zároveň s výškou vozidla nižšou ako 2,2 m jazdiace od Zvolena, vedie:

  • po moste s jednosmernou premávkou ponad rieku Hron pri malej železničnej stanici Banská Bystrica – mesto, následne dočasným jednosmerným otvoreným prejazdom popod železničný most, následne po ul. Pod Urpínom s napojením na cestu č. II/591 (na ul. 9. mája).

Obchádzka pre vozidlá nad 3,5 t, alebo pre vozidlá s výškou nad 2,2 m jazdiace od Zvolena, pre vozidlá prichádzajúce zo smeru Brezno, pre vozidlá vychádzajúce na Brezno, ako aj pre vozidlá vychádzajúce z ul. 9. mája na Zvolen, vedie:

  • po ul. Bellušovej, Golianovej, Ceste k Smrečine, po okružnej križovatke pri autobusovej stanici, až na svetelne riadenú križovatku na ceste č. I/66 v blízkosti autobusovej stanice.

Dopravný inšpektorát žiada nielen vodičov, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky o disciplinované a ohľaduplné správanie, tiež o zvýšenú trpezlivosť počas uzávierky ul. 9. mája, a zároveň žiada vodičov o dôsledné sledovanie, rešpektovanie a o dodržiavanie dopravných obmedzení vyplývajúcich z dočasného dopravného značenia.

Zároveň žiada najmä „tranzitujúcich“ vodičov, aby sa v rámci možností vzhľadom na predpokladanú tvorbu dopravných kolón, uvedenému úseku v maximálnej možnej miere vyhli a prioritne využili aj ďalšie – nevyznačené obchádzkové trasy:

  • severný obchvat Banskej Bystrice, ktorý nie je v intraviláne mesta spoplatnený,
  • prípadne trasu vedenú cez Majer po ul. Stavebná a následne po ul. Majerská cesta. Pozor však na výškové obmedzenie vozidiel nad 3,7 m na trase cez Majer!
V OBRAZOCH: Situácia na cestách pri Hrone v Bystrici
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM