Jakub Forgács Správy

Obmedzenia na moste pri malej železničnej stanici: Slúžiť bude už len chodcom a cyklistom

Mesto má dlhodobý zámer vytvoriť v lokalite od Národnej ulice smerom k malej železničnej stanici atraktívny priestor pre obyvateľov a návštevníkov prichádzajúcich do Banskej Bystrice vlakom.

Ilustračný obrázok k článku Obmedzenia na moste pri malej železničnej stanici: Slúžiť bude už len chodcom a cyklistom
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Mesto Banská Bystrica požiadalo Žilinskú univerzitu v Žiline o vypracovanie diagnostiky a statického posúdenia mosta ponad rieku Hron, ktorý sa nachádza pri železničnej stanici „Banská Bystrica – mesto“ na Hronskom predmestí (malá železničná stanica). V zmysle záverov diagnostiky vykonala samospráva počas stredy také opatrenia, ktoré majú zabrániť prejazdu vozidiel po mostnom objekte, a zároveň koordinovať pohyb peších a cyklistov. Informovala o tom hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

„Dovoľujeme si požiadať všetkých obyvateľov a návštevníkov mesta, aby z dôvodu bezpečnosti dodržiavali dočasné opatrenia,“ uviedla Marhefková.

Mesto má dlhodobý zámer vytvoriť v lokalite od Národnej ulice smerom k malej železničnej stanici atraktívny priestor pre obyvateľov a návštevníkov prichádzajúcich do Banskej Bystrice vlakom. „Na to nadväzuje aj zámer vylúčiť z predmetného mosta automobilovú dopravu a vytvoriť tak bezpečnú promenádu pre peších a cyklistov s vybudovaním parčíka na ploche, ktorá dnes slúži ako nelegálne štrkové parkovisko,“ dodala hovorkyňa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM