Jakub Forgács Šport

Obľúbený plavecký míting v Bystrici NEBUDE ani tento rok: Dôvodov je hneď niekoľko

Pôvodne sa mal Banská Bystrica CUP 2022 uskutočniť v termíne 26. – 27. marca 2022. Nakoniec sa ho však nedočkáme.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbený plavecký míting v Bystrici NEBUDE ani tento rok: Dôvodov je hneď niekoľko
Zdroj: Plavecký oddiel UMB

Banskobystrický pohár, jeden z najväčších plaveckých mítingov na Slovensku zaradený do kalendárov svetovej ako aj európskej strešnej plaveckej organizácie, sa naposledy uskutočnil v roku 2019. Žiaľ, rovnaký osud čaká tento renomovaný plavecký festival aj v roku 2022. Informoval o tom Plavecký oddiel UMB Banská Bystrica.

Aké sú dôvody?

Pôvodne sa mal Banská Bystrica CUP 2022 uskutočniť v termíne 26. – 27. marca 2022. „Rastúce ceny nielen energií, kolabujúce firmy, ktoré sa snažia vôbec prežiť, nedávajú záruky na naplnenie rozpočtu podujatia. Sponzori sa ani náhodou nehrnú. Keď k tomu pripočítame neistú epidemickú situáciu a neustále sa meniace opatrenia, tak podujatie nemá šancu na úspech“ povedal manažér a riaditeľ podujatia Milan Záborský.

Krytá plaváreň Štiavničky znovu otvára svoje brány pre športové kluby v režime OTP a pre verejnosť v režime OP od 1. februára 2022 (pozn. bola zatvorená od 8.11.2021).

„Súčasne nastavené opatrenia povoľujú usporiadanie plaveckých pretekov maximálne do 100 osôb. Pre takýto typ pretekov akým je Banská Bystrica CUP je to nepostačujúce. Nie je možné usporiadať ani tak už potrebné testovacie podujatie pred EYOF (historicky najväčšieho športového podujatia konaného na Slovensku) v plnej kapacitnej záťaži. Na EYOF sa očakáva účasť od 400 do 500 plavcov, plus tréneri a ďalší realizačný a obslužný personál,“ pokračoval Záborský.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM