Jakub Forgács Správy

Obľúbený bystrický cyklobus sa dočkal zmien. Ako jazdí po novom?

Obľúbený cyklobus využívajú Bystričania aj cezpoľní. Víkendové jazdy upravili pre cykloturistov, ktorí ho využívať nemohli.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbený bystrický cyklobus sa dočkal zmien. Ako jazdí po novom?
8
Galéria

Medzi cykloturistami obľúbený banskobystrický cyklobus jazdí od soboty (10.6.) podľa mierne zmeneného cestovného poriadku. Ako informoval Jiří Pěč, výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko, chcú tak vyhovieť „cezpoľným“ cyklistom, ktorí sa do mesta pod Urpínom musia dopraviť vlakom.

„Služby cyklobusu sa neustále snažíme skvalitňovať a približovať požiadavkám širokej verejnosti. Na základe našich doterajších skúseností a podnetov od cyklistov došlo k úpravám cestovného poriadku, aby ho mohli využívať aj mimobanskobystrickí cyklisti. Preto došlo k zmene času odchodu spojov z východiskovej zastávky na Striebornom námestí o 15 minút neskôr. Na trase Malý Šturec na 7:45 a na Donovaly 9:45 a s tým súvisiacej úprave časov odchodov z ostatných zastávok,“ konštatoval Pěč.

Aby sa turisti v pokoji stihli na Šachtičkách po vyvezení poprechádzať a občerstviť a následne odviezť späť do Banskej Bystrice, došlo aj k posunu času odchodu cyklobusu zo Šachtičiek o 60 minút neskôr. Za účelom skrátenia nevyužiteľného času prestoja na konečnej zastávke trasy Podkonice došlo tiež k zmene času odchodu spoja z Podkoníc o 25 minút skôr, teda na 14:05.

Ako Pěč dodal, cykloturisti v sobotu oslávili prvé výročie projektu CykloKorytnička a OOCR pre nich pripravila špeciálnu bezplatnú jednorazovú linku z Banskej Bystrice do Korytnice a späť.

Banskobystrický cyklobus zožal opäť veľký úspech
8
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM