Jakub Forgács Správy

Obľúbené Župné trhy sú späť: PREHĽAD termínov, kedy budú v našom meste?

Svoju produkciu na nultom ročníku predstavilo osem farmárov a 46 regionálnych producentov, účasť verejnosti v kraji rátali na tisíce.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbené Župné trhy sú späť: PREHĽAD termínov, kedy budú v našom meste?
16
Galéria

Po úspešnom pilotnom ročníku pokračuje Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) v tradícii organizovania Župných trhov aj v tomto roku. Priestor na nich opäť dostanú regionálni producenti a remeselníci, prvý z trhov sa uskutoční už v piatok 31. marca v Banskej Bystrici. Informovala o tom Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie BBSK.

Úspech nultého ročníka

Stánky s regionálnymi výrobkami, ukážky remesiel, tvorivé dielne i vystúpenia folklórnych súborov. To všetko prinesú aj tento rok do celkovo siedmich miest po celom kraji Župné trhy. Tie organizuje Banskobystrický samosprávny kraj prostredníctvom svojej Rozvojovej agentúry už po druhý raz a po mimoriadnom úspechu pilotného vlaňajšieho ročníka.

„Nultý ročník Župných trhov sa stretol medzi návštevníkmi i predajcami s veľkým úspechom. Svoju produkciu na nich predstavilo osem farmárov a 46 regionálnych producentov, účasť verejnosti sme rátali na tisíce. Verím, že tento ročník bude ešte úspešnejší a že možnosť odprezentovať sa na ňom využije ešte viac producentov z našich regiónov. Je to priestor, ktorý sme vytvorili cielene pre nich a pre ich podporu,“ povedal predseda BBSK Ondrej Lunter.

Podrobné informácie o termínoch jednotlivých trhov v mestách Banskobystrického kraja nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Župné trhy v Banskej Bystrici
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM