Jakub Forgács Kultúra

Obľúbené Letné kino na bystrickom amfíku pokračuje: PROGRAM na júl plný lákadiel

Milovníci filmu si aj v júli rozhodne prídu na svoje. Premietanie pod holým nebom si užijú každý utorok. Pozrite si program!

Ilustračný obrázok k článku Obľúbené Letné kino na bystrickom amfíku pokračuje: PROGRAM na júl plný lákadiel
3
Galéria
Zdroj: TASR

Banskobystrický amfiteáter Paľa Bielika nebude zívať prázdnotou ani v prvom prázdninovom mesiaci. V júli sú pre návštevníkov a návštevníčky pripravené pravidelné utorkové premietania so začiatkom o 21:30, ako aj niekoľko ďalších premietaní.

Júlové premietania odštartuje Letné kino už 4. júla filmom Únos (2017), ktorý v slovenskej spoločnosti rezonoval aj kvôli pálčivej téme z nedávnej minulosti. Politický thriller inšpirovaný skutočnými udalosťami, únosom prezidentovho syna a podozrivým prepojením medzi zločinom, mafiou, tajnou políciou a mocou sa odohráva v polovici deväťdesiatych rokov minulého storočia.

V dňoch 7. – 8. júla (piatok a sobota) sa môžete tešiť na druhý ročník [ppf] – Prehliadky panoramatických filmov. Uvidíte snímky Cigáni idú do neba (1975) a Aamadeus (1984), ktoré budú premietané zo 70mm filmov – a teda obraz pokryje celú plochu plátna s rozmermi 32 × 15 m. Tieto podmienky sú jedinečné nielen na Slovensku, ale aj v celej Európe.

Tradičné utorkové premietania budú pokračovať 11. júla filmom Úplní cudzinci (2016). Skupinka priateľov sa schádza na príjemnú večeru. Poznajú sa dôverne celé roky a aj ďalšie stretnutie by sa nieslo v duchu ľahkého podpichovania a nostalgických spomienok na to, čo bolo… keby sa nezrodil zdanlivo nevinný nápad: vyložiť na stôl mobilné telefóny a podeliť sa s ostatnými o každú SMS i prichádzajúci hovor. Koľko toho o sebe nesmieme vedieť, aby sme mohli ostať priateľmi, milencami, manželmi, rodičmi?

15. júla (sobota) bude v rámci Letného kina pre deti pripravený snímok Kubo a kúzelný meč (2016). Príbeh chlapca, ktorý rozprával príbehy a nakoniec sa sám dostal do jedného, v ktorom musel poraziť Zlo, bol vytvorený tradičnou bábkovou animáciou a vyslúžil si nomináciu na Oscara v kategórii animovaný film.

V druhej polovici mesiaca, 18. júla môžete vidieť film Z Paríža do Paríža (2017), ktorý sa vracia do obdobia druhej svetovej vojny. Príbeh dvoch chlapcov, ktorí musia z Paríža ujsť na juh, cestou bez pomoci rodičov prekonávajú rôzne prekážky a zažívajú chlapčenské dobrodružstvá, vznikol podľa knižnej predlohy JosephaJoffa.

Všetky filmy budú uvedené v pôvodnom znení s českými titulkami. Film Kubo a kúzelný meč bude uvedený so slovenským dabingom.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Letné kino na bystrickom amfiteátri
3
Galéria
Foto: Martin Dubovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM